Doi ploieşteni reţinuţi pentru înşelăciune. Sunt acuzaţi că au câştigat 60.000 de lei prin metoda ”Pomana”

Doi ploieşteni reţinuţi pentru înşelăciune. Sunt acuzaţi că
au câştigat 60.000 de lei prin metoda ”Pomana”

Poliţia a făcut percheziţii într-un dosar de furt prin metoda ”Pomana”

Doi tineri din Ploieşti au fost reţinuţi, miercuri 26 februarie, într-un dosar în care se fac cercetări pentru înşelăciune şi furt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ploieştenii, unul în vârstă de 22 de ani, iar cel de-al doilea de 28 de ani, sunt acuzaţi că au reuşit să câştige 60.000 de lei prin metoda ”Pomana”. Doar de la o singură victimă au primit suma de 5000 de lei, spun surse apropiate de anchetă.

Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti şi Secţiei de Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ au făcut mai multe percheziţii în Ploieşti, la domiciliul unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de  furt din locuinţă, comise prin metoda ,,pomana”.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2019 - prezent,  persoanele în cauză, sub pretextul că intenţionează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuinţe.

După ce intrau în casă, persoanele bănuite înmânau victimelor o bancnotă cu valoare mare, solicitând un rest de bani. Gestul era făcut cu un scop précis. Voiau să identifice locul unde sunt ţinuţi banii în locuinţe.

Ulterior, reuşeau să distragă atenţia persoanelor vătămate şi sustrageau restul de bani.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională se ridică la valoarea de 60.000 de lei.

Cinci persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: