Doi medici din Prahova au demisionat. Lucrau la unul dintre centrele transformate în spital suport pentru COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Municipal Câmpina transformat în centru suport pentur bolnavii de COVID-19
Spitalul Municipal Câmpina transformat în centru suport pentur bolnavii de COVID-19

Doi medici care lucrau la Spitalul Municipal din Câmpina şi-au dat demisia. Unitatea sanitară va deveni spital suport pentru COVID-19.

 Toţi pacienţii internaţi aici şi care nu au simptome specifice bolii provocate de coronavirus vor fi transferaţi în cel mai scurt timp în alte unităţi medicale din judeţ.

Medicul CălinTiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, a precizat că în cel mai scut timp unitatea sanitară pe care o conduce se va închide şi va primi doar bolnavi confirmaţi cu COVID-19. Alte două unităţi sanitare din Ploieşti, Spitalul de Pneumologie, situat pe strada Oborului din Ploieşti şi Spitalul de Boli Infecţioase ”Movila”, situat pe Bulevardul Republicii,  vor deveni şi ele centre suport COVID-19, adică vor primi doar pesoane confirmate cu această boală. În total, cele trei unităţi sanitare au aproximativ 200 de paturi.

Deocamdată Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, secţia de la Nord, va primi pacienţii care au alte diagnostice decât COVID-19 şi care au nevoie urgentă de asistenţă medicală.

Decizia de a transformat Spitalul Câmpina în centru suport pentru COVID-19 a prins unitatea sanitară descoperită şi nepregătită pentru o astfel de situaţie de criză, exact aşa cum s-a întâmplat mai peste tot în ţară. Miercuri, 25 martie, medicii din spitalul din Câmpina aveau la dispoziţie doar 25 de măşti FFP2 (cu factor înalt de protecţie), necesarul fiind cu mult mai mare în contextul în care aici sunt aşteptaţi zeci poate sute de bolnavi COVID-19.

Nici secţia ATI, acolo unde vor fi trataţi bolnavii în stare critică, nu are suficient de multă aparatură. Sunt 15 paturi în această secţie, dar dor trei au ventilatoare absolut indispensabile pentru un bolnav COVID-19 care va avea probleme respiratorii.

Peste toate aceste neajunsuri, doi medici care aveau contracte de colaborare cu spitalul din Câmpina, au demisionat miercuri, 25 martie. Managerul Călin Tiu a precizat că nu poate spune exact pe câţi medici se poate baza în următoarea perioadă de cirză iminentă.

Pe de altă parte, Sitalul Câmpina nu are nici bani pentru a acoperi cheltuielile uriaşe care vor urma. Primăria Câmpina a alocat unităţii sanitare suma de 300.000 de lei, buget suplimentar pentru achiziţii imediate, dar o parte din bani a fost deja cheluită pe substanţe dezinfecante, cumpărate acum la preţuri şi de zece ori mai mari, de pe piaţa liberă. Depozitele cu care Spitalul Câmpina colabora până acum pentru astfel de substanţe nu mai au în stoc aşa ceva, motiv pentru care achiziţiile de acest gen se pliează pe ceea ce există la liber pe piaţă.

Prezentăm mai jos un comunicat al Prefecturii Prahova, remis presei în cursul zilei de miercuri. Documentul prezintă numărul de echipamente de protecţie distribuite de autorităţile centrale spitalelor din Prahova.

Materiale de protecţie achiziţionate de IGSU şi destinate acţiunilor de intervenţie în combaterea infecţiilor COVID-19 către PRAHOVA

MATERIALE PENTRU INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE URFENŢĂ PRAHOVA ŞI SERVICIUL DE AMBULANŢĂ PRAHOVA

250 măşti FFP2

200 măşti FFP3

100 combinezoane

MATERIALE PENTRU DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ PRAHOVA

225 măşti FFP2

100 măşti FFP3

50 combinezoane

MATERIALE PENTRU SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PLOIEŞTI

200 măşti FFP2

100 măşti FFP3

50 combinezoane

SPITALUL MUNICIPAL CÂMPINA – 25 măşti FFP2

SPITALUL DE PEDIATRIE PLOIEŞTI – 25 măşti FFP2

SITALUL ORĂŞENESC SINAIA – 25 măşti FFP2

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite