Doi hackeri români, acuzaţi că au produs pierderi de 18 milioane de dolari unor cetăţeni americani

Doi hackeri români, acuzaţi
că au produs pierderi de 18 milioane de dolari unor cetăţeni americani

Hackerii din Ploieşti au înşelat peste 36.000 de americani

Doi hackeri români sunt cercetaţi de autorităţile din statul american Georgia. Aceştia sunt acuzaţi că au înşelat zeci de mii de cetăţeni americani de la care au reuşit să fure 18 milioane de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Teodor Laurenţiu Costea, în vârstă de 41 de ani, şi Robert Codrut Dumitrescu, de 40 de ani, ambii din Ploieşti au furat informaţii personale de la mai mult de 36.000 de americani, cauzând pierderi estimate la 18 milioane de dolari, potrivit  http://www.dailymail.co.uk

Conform sursei citate, în perioada octombrie 2011 şi februarie 2014, Costea şi Dumitrescu au folosit softuri prin intermediul cărora au iniţiat mii de apeluri telefonice automate şi mesaje text prin care anunţau că reprezintă o instituţie financiară.

Ei au îndemnat astfel victimele să sune la un număr pentru a rezolva o problemă cu conturile lor bancare.

Când au apelat la numărul de telefon indicat, victimele au fost rugate să introducă datele personale, inclusiv codurile PIN şi conturile bancare.

Hackerii acuzaţi din Ploieşti au folosit apoi sau au vândut informaţiile colectate prin intermediul apelurile telefonice false.

Când a fost arestat, Costea deţinea 36.051 numere de cont financiare obţinute în mod fraudulos.

În cauză mai este ancetat un suspect care se află în custodia autorităţilor române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările