Bărbatul care şi-a răpit propriii copii din faţa şcolii a fost găsit. El a fost identificat lângă Ambasada Greciei

Bărbatul care şi-a răpit propriii copii din faţa şcolii a fost găsit. El a fost identificat lângă Ambasada Greciei

Doi copii minori, frate şi soră, în vârstă de 8 ani, respectiv 10 ani, au fost declaraţi dispăruţi de mama lor, luni seară. Femeia acuză că cei doi copii ar fi fost luaţi luni de către tatăl lor chiar din faţa şcolii, din localitatea Vărbălău (judeţul Prahova), şi nu au mai ajuns acasă. Părinţii minorilor sunt divorţaţi, iar instanţa a decis ca mama să aibă custodia celor doi copii.

UPDATE 08.25 Bărbatul, de origine greacă, a fost văzut în jurul orei 07.30, în Bucureşti, în preajma ambasadei Greciei, cu cei doi copii, în autoturismul său. El a fost depistat de lucrători ai Batalionul 7, care l-au recunoscut după semnalmentele distribuite de poliţişti. Bărbatul a fost legitimat de jandarmi, fără a se opune, el spunând că nu ştia că este căutat, iar acum se află în custodia poliţiei. 

Atât copiii, cât şi tatăl lor, se află la Secţia nr. 8 de Poliţie din Bucureşti, de unde o să fie preluaţi de poliţiştii IPJ Prahova.

În cauză, Poliţia Prahova a deschis dosar penal pentru lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

”Politistii din Vărbilău au fost sesizaţi de către o femeie din Vărbilău, mama a doi copii de 8 şi 10 ani, despre faptul că cei doi minori ar fi plecat împreună cu tatăl lor fără a reveni la domiciliu. Politiştii au demarat imediat căutările, fiind daţi în urmărire şi în consemn la frontier. Fetiţa se numeşte Micheloudakis Kalliopi, de 10 ani şi are următoarele semnalmente: păr lung şaten, ochi căprui, faţa ovală. La momentul disparitiei era îmbrăcată cu geacă de culoare crem, pantaloni tip jeans de culoare albastru deschis, ghete negre cu blaniţă albă, căciulă de culoare roz cu model gri. Băieţelul se numeşte Micheloudakis Giorgios, de 8 ani şi are următoarele semnalmente: par scurt şaten, ochi căprui, faţa rotunda. La momentul dispariţiei era îmbrăcat cu geacă de culare neagră cu model alb, pantaloni negri cu model alb şi o aplicaţie fosforescentă, ghetuţe de culoare gri, căciulă de culoare albastră cu model negru”, se arată într-un cominicat al Poliţiei Prahova.

Potrivit unor surse, cei doi copii au fost luaţi de către tatăl lor din faţa şcolii, chiar de lângă o femeie care avea grijă de ei. Părinţii celor doi sunt divorţaţi, iar în urma unui proces, instanţa a decis să încredinţeze copiii mamei.

Persoanele care pot oferi informatii sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

"În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea copiilor sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie", precizează Poliţia.

Din declaraţia mamei copiilor, bărbatul are antecedente penale în Grecia, susţinând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante. În perioada 2008-2013, ei au locuit în Grecia, iar în 2013 femeia şi copii au venit în ţară. 

Tatăl i-a mai răpit pe copii şi în 2014 şi i-a dus în Grecia. Femeia a alertat autorităţile, a mers după ei în Grecia şi i-a adus înapoi în ţară. În 2016, s-a emis hotărâre judecătorească definitivă de custodie exclusivă a copiilor, în favoarea mamei, tatăl neavând drept de vizită. 

În 2017, bărbatul - Micheloudachis Georgios - a venit din nou în ţară, i-a urmărit cu maşina, atât pe copii, cât şi pe femeie, iar aceasta a alertat autorităţile şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. La vederea acestora, bărbatul a plecat. Poliţia spune că el nu săvârşise nicio faptă penală sau contravenţională pentru a putea fi tras la răspundere. 

Poliţiştii afirmă că masina bărbatului a intrat în ţară prin Vama Giurgiu, la data de 19.10.2017 şi precizează că acesta foloseşte auto Opel Corsa, albastru, cu nr de înmatriculare- PEN 4840. De asemenea, Poliţia a făcut publică şi fotografia bărbatului.

citeste totul despre: