DNA reacţionează în urma acuzaţiilor aduse de Ghiţă procurorului Mircea Negulescu. „Încercare de distragere a atenţiei opiniei publice“

DNA reacţionează în urma acuzaţiilor aduse de Ghiţă procurorului Mircea Negulescu. „Încercare de distragere a atenţiei opiniei
publice“

Razboi mediatic între Sebastian Ghiţă şi DNA                                  FOTO: ADEVĂRUL

Războiul mediatic între Sebastian Ghiţă şi procurorul anticorupţie Mircea Negulescu a continuat miercuri cu o nouă rundă. Deputatul arată cu degetul spre magistrat, acuzându-l că face afaceri din spatele unei societăţi private. DNA a reacţionat printr-un comunicat de presă în care arată că inculpatul Sebastian Ghiţă nu face altceva decât să discrediteze şi să distragă atenţia opiniei publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul Sebastian Ghiţă, citat miercuri la sediul DNA din Ploieşti, pentru o nouă rundă de audieri în dosarul Tony Blair, a adus acuzaţii grave lui Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic.

Ghiţă a declarat în faţa jurnaliştilor că Negulescu ar controla o societate de construcţii din Ploieşti, care este protejată chiar de persoane din interiorul DNA atunci când participă la licitaţii publice. 

“Am venit să vă aduc un document pe care l-am primit zilele acestea cu o firmă Pirexi Impex din Ploieşti. Este o firmă pe care domnul procuror Negulescu (Mircea Negulescu, n.r.) o foloseşte la afacerile sale, iar atunci când v-am spus că şi-a eliminat baronii politici, acum vă spun că a devenit dânsul un baron al justiţiei. Astfel de documente o să le vedeţi apărând din ce în ce mai des. Este un document care prezintă toate datele acestei firme din domeniul construcţiilor, folosită de acest domn procuror de la DNA şi care  est eprotejată, este împinsă în licitaţii, iar dacă cineva îndrăzneşte, în Prahova, să concureze împotriva acestei firme, imediat de aici de la DNA se trimite o adresă la Finanţe, iar cei de acolo se duc repede, că doar a trimis DNA-ul o adresă, şi caută adversarii  din licitaţii”, a declarat Ghiţă.

În urma acestor declaraţii, Biroul de Presă al DNA a dat publicităţii un comunicat în care precizează că nu este exclus ca Sbeastian Ghiţă, inculpate în mai multe dosare de corupţie, să încerce să discrediteze procurorul de caz şi să distragă atenţia opiniei publice.  

“Cu referire la afirmaţiile făcute în cursul zilei de 26 octombrie 2016 de inculpatul Ghiţă Sebastian înainte de a se prezenta la sediul Serviciului Teritorial Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă măsura asiguratorie a sechestrului în dosarul penal mediatizat prin comunicatul nr. 1164/ VIII/3 /06 septembrie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: Declaraţiile respective apărute în spaţiul public, în legătură cu care mai mulţi reprezentanţi mass-media au solicitat un punct de vedere, sunt susţinute de o persoană cercetată / trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în mai multe cauze penale. Afirmaţiile publice pe care le face persoana respectivă cu privire la procurori şi la orice împrejurare incidentă anchetei penale nu sunt obiective şi fundamentate, nefiind exclusă chiar încercarea de distragere a atenţiei opiniei publice şi de discreditare a procurorului care instrumentează cauza. În nicio situaţie în care afirmaţiile apărute în spaţiul public sunt făcute de astfel de persoane, Direcţia Naţională Anticorupţie prin Biroul de Informare şi Relaţii Publice, nu va emite un punct de vedere. Pe de altă parte, o persoană cercetată într-o anchetă penală este liberă să îşi prezinte punctele de vedere, probe în apărare, în faţa procurorului, în cadrul procesual, iar în situaţia în care deţine indicii că i s-au încălcat drepturile sau că vreo altă persoană, inclusiv magistrat, ar fi săvârşit o faptă care reprezintă abatere de la lege, este liberă să sesizeze instituţiile abilitate. Totodată, vă informăm că la data de 26 octombrie 2016, în dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1164/ VIII/3 /06 septembrie 2016, procurorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploieşti au instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Ghiţă Sebastian până la concurenţa sumei de 220.000 de euro”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările