Distracţie şi lecţii gratuite de schi, pe pârtii, de Ziua Mondială a Zăpezii

Distracţie şi lecţii gratuite de schi, pe pârtii, de Ziua Mondială a Zăpezii

Copiii vor beneficia de lecţii gratuite de schi pe 18 ianuarie. FOTO Adevărul Ploieşti

Pârtii din întreaga ţară vor deveni, pe 18 ianuarie, locurile perfecte în care va fi celebrată cea mai mare sărbătoare dedicată zăpezii, Ziua Mondială a Zăpezii (World Snow Day).

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul, care se va desfăşura simultan în întreaga lume, va angrena peste 500.000 de participanţi din 43 de ţări şi se va desfăşura în peste 500 de staţiuni montane.

În România, locurile în care sunt aşteptaţi iubitorii sporturilor de iarnă sunt staţiunile renumite pentru practicarea sporturilor de iarnă, Azuga, Buşteni, Sinaia, Predeal, pe Valea Prahovei, dar şi Cavnic, Ski Resort Transalpina, Poiana Braşov şi Vatra Dornei.

În Buşteni, de exemplu, unde Ziua Mondială a Zăpezii este marcată pentru al patrulea an consecutiv, amatorii de distracţie pe zăpadă sunt aşteptaţi pe pârtia Kalinderu din staţiune, unde copiii pot lua lecţii gratuite de la monitorii şcolii de schi din Buşteni, iar adulţii, împreună cu cei mici pot participa la concursuri inedite cu premii, jocuri pe zăpadă, dar şi multe alte activităţi distractive. De asemenea, copiii au şi intrare gratuită pe pârtie.

Lecţii gratuite de schi pentru copii vor fi şi la Azuga şi Predeal, iar la Vatra Dornei, copiii sunt aşteptaţi, tot gratuit, la snow tubing şi lecţii de snowboard. Folosirea teleschiului pe pârtia Veveriţa din Vatra Dornei şi închirierea echipamentului de schi vor fi, de asemenea, fără costuri.

Evenimentul World Snow Day, organizat de Federaţia Internaţională de Schi (FIS) şi partenerii din România, nu îşi propune doar promovarea sporturilor de iarnă şi creşterea numărului de persoane care să le practice, ci şi misiuni de educaţie şi informare despre protecţia mediului înconjurător, beneficiile sportului pentru sănătate şi practicarea unui turism responsabil, care să permită şi generaţiilor viitoare să se bucure de o resursă inestimabilă, zăpada.

Vă mai recomandăm

Incursiune, la Peleş, în viaţa famiilor regale din România. Expoziţie „Artă şi ceremonial la mesele regale“

Pregătiri pe Valea Prahovei pentru Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi. Turiştii ruşi au luat cele mai scumpe pachete

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: