Directoarea „templului spiritist“ a fost condusă pe ultimul drum. Unde s-a ţinut slujba specială pentru sinucigaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jenica Tabacu, fosta directoare a Muzeului „Iulia Haşdeu“ din Câmpina, a fost condusă miercuri, 26 decembrie, pe ultimul drum.

Catafalcul cu trupul neînsufleţit al Jenicăi Tabacu a fost depus încă din ajunul Crăciunului în interiorul Muzeului ”Iulia Haşdeu” din Câmpina tocmai pentru ca cei care au cunoscut-o să-i aducă un ultim omagiu. Slujba înmormântării, una specială pentru sinucigaşi, a fost ţinută pe terasa castelului pe care Jenica Tabacu l-a îngrijit timp de 20 de ani.

Timp de două zile, sute de oameni au poposit în curtea ”templului spiritist”, aşa cum este cunoscut Castelul ridicat de savantul B.P. Haşdeu în memoria fiicei sale, pentru a aprinde o lumânare.

Miercuri, familia şi apropiaţii au condus-o pe Jenica Tabacu pe ultimul drum, însă înmormântarea a avut loc în condiţii speciale. Fiind vorba despre o sinucidere, trupul neînsufleţit al femeii nu a fost primit într-o biserică ortodoxă, astfel că slujba înmormântării, un ritual restrâns, a avut loc pe terasa din faţa castelului de la Câmpina. Membrii familiei, soţul, fiica şi ginerele ei, au stat în permanenţă lângă sicriu, iar curtea a fost plină de oameni care au dorit să asiste la acest eveniment trist.

Jenica Tabacu a fost înmormântată în Cimitirul ”Lumina” din cartierul Muscel, Câmpina.

Imagine indisponibilă

Câmpinenii au depus coroane de flori pe terasa Muzeului Iulia Haşdeu FOTO Ştefan Muşoiu

Fosta directoare a Muzeului Iulia Haşdeu a murit vineri, 21 decembrie. Ea a fost găsită fără suflare în apartamentul familiei din Câmpina, de către soţul său.

Sinuciderea Jenicăi Tabacu a şocat întreaga comunitate locală. Nimeni nu a putut să înţeleagă ce a determinat-o pe femeie să-şi pună ştreangul de gât în ajunul Crăciunului în condiţiile în care avea o carieră de succes, avea lucrări ştiinţifice despre operea şi viaţa lui B.P.Haşdeu în lucru şi tocmai ce devenise bunică.

jenica tabacu directorul muzeul hasdeu foto muzeulhasdeu.ro

Jenica Tabacu 

Autorităţile locale au hotărât de comun acord să depună sicriul cu trupul neînsufleţit al Jenicăi Tabacu în biroul de lucru al savantului B.P. Haşdeu, în ciuda unor controverse legate de modul în care femeia a ales să părăsească această lume.

Deşi fostul director al muzeului a murit vineri, apropiaţii şi familia au putut să-i aducă un ultim omagiu abia luni, 24 decembrie, după ce poliţia a finalizat ancheta deschisă pentru moarte suspectă, iar medicii legişti au finalizat necropsia.

Jenica Tabacu avea 50 de ani şi era director al Muzeului ”Iulia Haşdeu” din 1998.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite