Deschiderea oficială a sezonului de schi din Sinaia, amânată în lipsa zăpezii

Deschiderea oficială a sezonului de schi din Sinaia, amânată în lipsa zăpezii

Turiştii mai au de aşteptat până când vor putea schia pe pârtiile din Sinaia. FOTO Adevărul

Cantitatea insuficientă de zăpadă naturală căzută pe Valea Prahovei a determinat autorităţile din Sinaia să amâne deschiderea oficială a sezonului de schi, programată pentru 20 decembrie

Ştiri pe aceeaşi temă

Temperaturile cu plus din timpul zilei, dar şi zăpada puţină căzută în staţiune au dat peste cap planurile schiorilor şi ale autorităţilor din Sinaia care aveau programată pentru acest weekend deschiderea oficială a sezonului de iarnă de pe pârtiile din staţiune.

Şi, chiar dacă se lucrează de aproape două săptămâni la înzăpezirea artificială pe Pârtia Nouă, deservită de telegondolă, singura care benefiază de o instalaţie de zăpadă artificială, fără ninsoarea naturală schiatul nu se poate desfăşura în bune condiţii. „Din păcate, aşteptările noastre nu au fost confirmate, astfel că vom amâna până la condiţii meteorologice mai bune deschiderea oficială a sezonului“, ne-a spus Mădălina Roşu, purtător de cuvânt al Primăriei Sinaia.

Sinaia este căutată pentru că oferă iarna cel mai bun schi de altitudine din România. Datorită crestelor de peste 2.000 de metri, sezonul începe, de obicei, pe la jumătatea lui decembrie şi se încheie la finalul lunii mai. De asemenea, oferă adesea sentimentul de schi deasupra norilor, datorită „mării de nori“ care se formează între Cotele 2000 şi 1400.

 Sinaia are în total 13 pârtii, în lungime de 22 de kilometri: Valea Soarelui, Valea Soarelui - pe firul văii, Lăptici, Valea Dorului - variantă, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2, Drumul de Vară, Carp, Papagal, Târle şi Pârtia Nouă, care leagă Cota 1400 de Telegondolă, deschisă în iarna 2011-2012. Este singura înzăpezită artificial, iar pentru această pârtie a fost inaugurat şi un nou telescaun, acoperit, care parcurge un traseu cu o lungime de 1,6 kilometri si poate transporta 1.800 de persoane pe oră.

Pârtiile sunt destinate tuturor categoriilor de schiori, de la începători la experţi, şi sunt deservite de 5 instalaţii: telecabina, telegondola şi 3 telescaune. Pârtiile situate la peste 1400 metri altitudine nu au nocturnă şi nici instalaţii de produs zăpadă artificială.

În schimb, Pârtia Nouă care porneşte de la Cota 1000 la Cota 1400 are tunuri şi lăncii pentru zăpadă artificială, iar porţiunea destinată începătorilor are şi iluminat nocturn.

Nici în celelalte staţiuni de pe Valea Prahovei, situaţia pârtiilor nu este mai bună. Câteva sute de turişti au ajuns în weekend-ul trecut la Buşteni şi Sinaia, unde au găsit pe pârtii zăpadă artificială cu un strat cuprins între 20 şi 40 de centimetri.

La Buşteni se schiază pe Kalinderu I, iar la Azuga pe Cazacu Începători (înzăpezită artificial încă din weekend-ul 7-8 decembrie) şi Variantă, dar şi Sorica.

Alte articole recomandate

Oferte last minute pentru Crăciunul de pe Valea Prahovei. Romanticii aleg marea

Crăciun fără zăpadă în Prahova. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările