Cupă Mondială de Escaladă pe Gheaţă la Buşteni

Cupă Mondială de Escaladă pe Gheaţă la Buşteni

escalada busteni90 de concurenţi se vor alinia la startul competiţiei. FOTO iwcbusteni.ro

Staţiunea Buşteni găzduieşte, în perioada 6-9 februarie, Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, o competiţie care adună la start 90 de concurenţi din 22 de ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Competiţia, foarte spectaculoasă, se desfăşoară la baza pârtiei Kalinderu, unde concurenţii vor escalada structuri artificiale, de 25 m înălţime, acoperite cu gheaţă, care va fi menţinută cu un sistem special de refrigerare, proiectat şi construit în Canada.

În etapa din România vor participa 90 de sportivi din 22 de ţări. Aceasta este cea de-a 4-a etapă a Cupei Mondiale, celelalte etape desfăşurându-se în Coreea, Elveţia, Franţa şi Rusia.

Competiţia este organizată de Clubul Alpin Român în colaborare cu Primăria Buşteni, Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă şi Uniunea Internaţională a Asociaţiilor de Alpinism.

Programul competiţiei

Competiţia propriu-zisă începe joi, pe 7 februarie, când se vor desfăşura calificările pentru proba masculină de dificultate.

Vineri, 8 februarie, sunt calificările probei feminine de dificultate, după care vor urma semifinalele masculine, respectiv feminine ale aceleiaşi probe, de dificultate.

Sâmbătă, 9 februarie, sunt probele de viteză (calificări şi semifinale, urmate de finale), mai întâi la feminin, şi apoi la masculin. Apoi, după-amiază se vor desfăşura finalele feminine şi masculine pentru probele de dificultate. Ziua, ca şi întreg concursul de altfel, se va încheia cu ceremonia de premiere care va avea loc sâmbătă, 9 februarie 2013, începând cu ora 19.00.

Competiţia va putea fi vizionată în întreaga lume, fiind transmisă în direct, prin intermediul internetului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările