Cum va fi vremea de Paşti şi 1 Mai pe Valea Prahovei

Cum va fi vremea de Paşti şi 1 Mai pe Valea Prahovei

Vremea se va încălzi în ultima parte a lunii aprilie

Deşi prima parte a lunii aprilie a fost capricioasă, iar temperaturile abia dacă au trecut de zece grade Celsius pe timpul zilei, meteorologii anunţă o îmbunătăţire a vremii. Se aşteaptă temperaturi de peste 20 de grade în perioada Sărbătorilor Pascale pentru Muntenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima săptămână maximele termice se vor situa în medie între 12 şi 14 grade şi vor caracteriza o vreme rece. Ulterior, din 22 aprilie, media temperaturilor maxime va fi în creştere treptată şi va tinde spre 20...21 de grade, în perioada 25 - 28 aprilie, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 2 şi 6 grade, cu tendinţă de creştere uşoară, în ultimele nopţi, spre 7...8 grade. Local şi temporar va ploua slab în intervalul 16 - 19 aprilie, iar în restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Pentru turiştii care vor să petreacă mini vacanţa de 1 mai la munte, veştile sunt la fel de bune. Se poate schia încă în condiţii bune pe pârtiile de mare altitudine din Sinaia. Zăpadă este din abundenţă, după ce în această săptămână a nins la cota 2000. Totul depinde de vânt care nu trebuie să sufle cu o viteză mai mare de 60 km/s pentru ca instalaţiile de transport pe cablu să funcţioneze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: