Cum votează prahovenii. Oraşul în care bărbaţii tineri au fost mai harnici decât femeile

Cum votează prahovenii. Oraşul în care bărbaţii
tineri au fost mai harnici decât femeile

Cozi la secţiile de vot din Prahova

Femeile cu vârsta cuprinsă între 45 şi 64 de ani sunt cele mai harnice alegătoare din Prahova, conform unei statistici actualizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, conform sursei citate, la ora 12.00, în Ploieşti s-au prezentat la vot 5052 de femei cu vârsta cuprinsă între 45 şi 64 de ani, în vreme ce bărbaţii de aceeaşi vârstă au fost cu 429 mai puţini.

De remarcat este faptul că în continuare, aşa cum ne-am obişnuit şi la alegerile din alţi ani, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani nu sunt interesaţi de viitorul primar al Ploieştiului. Doar 921 de tineri ploieşteni s-au trezit de dimineaţă pentru a merge la secţia de vot.

Şi vârstnicii din Ploieşti s-au prezentat la urne încă de la primele ore ale dimineţii. Astfel, 7396 de ploieştenii cu vârsta mai mare de 65 de ani şi-au exprimat până la ora 12.00 dreptul de vot.

Şi la Câmpina tot femeile sunt mai conştiincioase decât bărbaţii. La orele prânzului s-au prezentat la urne 2862 de câmpinence cu drept de vot, cu 166 mai multe decât bărbaţii. În schimb, la grupa de vârstă 18-24 de ani, tinerii bărbaţi au fost ceva mai harnici. Conform statisticilor oferite de AEP, la ora 12.30 votaseră la Câmpina 122 de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, cu 8 mai mulţi decât femeile din aceeaşi grupă de vârstă.

Ca şi la Ploieşti, cei mai harnici câmpineni sunt cei cu vârsta cuprinsă între 45 şi 64 de ani.

Prezenţa la vot în Prahova, la ora 12.30 era de 19,07 la sută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările