Cum trebuie să arate mielul, peştele şi ouăle pe care le cumpăraţi pentru masa de Paşte

Cum trebuie să arate mielul, peştele şi ouăle pe care le cumpăraţi pentru masa de Paşte

Cumpărăturile pentru Paşte trebuie făcute cu multă atenţie. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova au întocmit o listă de recomandări şi sfaturi care să vă ferească de neplăceri la cumpărăturile pe care le faceţi pentru masa de Paşte

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, mielul, peştele, ouăle, vopseaua de ouă, vinul şi produsele de patiserie trebuie să îndeplinească atât anumite condiţii de depozitare, cât şi un aspect care să nu vă dea nimic de bănuit. 

Recomandări pentru consumatori:

CARNEA DE MIEL
-cumpăraţi carne numai din locuri şi spaţii special amenajate;
-carnea trebuie să fie ştampilată cu ştampila sanitar-veterinară;
-carnea să fie elastică şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă şi urât mirositoare;
-carnea achiziţionată se va transporta în condiţii igienice cât mai rapid şi se va depozita la temperaturi de refrigerare, respectiv 0-4 grade C.

PEŞTELE
-la cumpărare verificaţi dacă peştele proaspăt prezintă următoarele modificări: solzi care se desprind uşor, corpul acoperit cu mucus urât mirositor, branhii de culoare cenuşie sau brună. În aceste cazuri, peştele este alterat şi poate prezenta un pericol pentru sănătatea consumatorilor.
-peştele proaspăt trebuie păstrat şi expus la comercializare în vase cu gheaţă, fiind parţial acoperit cu fulgi de gheaţă.

OUĂ
-evitaţi achiziţionarea ouălor din locuri şi spaţii neamenajate şi neautorizate în acest scop;
-nu cumpăraţi ouă a căror coajă este crăpată, murdară sau spartă;
-la spargere, ouăle nu trebuie să prezinte albuşul tulbure sau amestecat cu gălbenuşul;

Verificaţi data durabilităţii minimale inscriptionată pe ambalaj, în cazul ouălor ambalate sau pe un afis alăturat, împreună cu alte informaţii precum categoria de calitate, categoria de greutate , o menţiune a metodei de creştere.

VOPSEA DE OUĂ
-cumpăraţi vopsea de ouă numai din spaţii autorizate;
-urmăriţi încadrarea produsului în data durabilităţii minimale;
-nu utilizaţi vosea pentru textile la vopsirea ouălor,deoarece poate prezenta pericol pentru sănătate.

PRODUSE DE PATISERIE ŞI COFETĂRIE
-cumpăraţi produse numai din locuri şi spaţii autorizate;
-spaţiile comerciale în care se vând aceste produse trebuie să fie curate în permanenţă şi bine întreţinute;
-verificaţi data durabilităţii minimale inscripţionată pe eticheta produselor şi aveţi în vedere faptul că produsele de patiserie neambalate au valabilitate 24 de ore de la data fabricatiei.

VIN
-achizitionaţi vin numai din locuri autorizate;
-nu cumpăraţi produse care se vând în recipiente PET refolosite de la vânzătorii ambulanţi;
-verificaţi etanşeitatea recipientelor;
-vinul care prezintă depuneri este impropriu consumului uman.

Pe aceeaşi temă

Primele nereguli în magazinele din Ploieşti la produsele pentru Paşte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările