Cum şi-au mărit salariile în mod nejustificat edilii dintr-o comună prahoveană

Cum şi-au mărit salariile în mod nejustificat edilii dintr-o
comună prahoveană

Edilii din comuna prahoveană Băneşti şi-au mărit veniturile în mod nejustificat cu mii de lei, se arată într-un raport al Curţii de Conturi. Potrivit auditorilor, prejudiciul creat este de 8.793 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarii comunei se pare că şi-au mărit salariile cu 25 la sută pentru că au lucrat cu fonduri europene, deşi legea prevedea o mărire de 20 la sută a indemnizaţiilor, având în vedere că la Băneşti au fost implementate doar două proiecte finanţate cu bani europeni.

Aplicarea măsurilor pentru stabilirea întinderii prejudiciilor şi recuperarea acestora, împreună cu accesoriile calculate de entitate de la data plăţii sumelor nedatorate până la data recuperării, în cadrul perioadei de prescripţie, asupra plăţilor efectuate la categoria de operaţiuni economice „Cheltuieli de personal”, operaţiuni la care s-au constatat abateri cauzatoare de prejudicii, prejudiciile cuprinse în Raportul de audit fiind de 8.793 lei reprezentând indemnizaţii lunare mai mari decât cele prevăzute de lege, plătite nejustificat persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică (majorarea salariilor de bază/indemnizaţiilor lunare cu 25% pentru implementarea unor proiecte din fonduri europene nerambursabile, în condiţiile în care entitatea a gestionat doar 2 proiecte cu finanţare europeană pentru care indemnizaţiile trebuiau majorate cu 20%).

Pe de altă parte, auditoria Curţii de Conturi au constatat că Primăria Băneşti nu a făcut eforturi să cheltuiască bugetul local. Astfel, ”entitatea auditată a angajat şi a plătit către mai mulţi furnizori, servicii conexe pentru unele cursuri de perfecţionare profesională supraevaluate faţă de preţurile pieţei hoteliere, încălcând astfel principiile economicităţii, eficienţei şi eficacităţii în utilizarea fondurilor publice”, conform raportului Curţii de Conturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: