Cum s-a răzbunat un poliţist pe un cetăţean care l-a înşelat. Omul legii este cercetat acum pentru abuz în serviciu

Cum s-a răzbunat un poliţist pe un cetăţean
care l-a înşelat. Omul legii este cercetat acum pentru abuz în serviciu

Poliţistul din Prahova este acuzat că a bătut un cetăţean pe care îl ancheta în mod ilegal FOTO Arhivă Adevărul

Un poliţist din Prahova, în prezent pensionar, este cercetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti sub acuzaţiile de lovire şi alte violenţe, abuz în serviciu şi acces ilegal la un sistem informatic. Agentul este bănuit că s-a folosit de funcţia sa pentru a se răzbuna pe un cetăţean cu care avea un conflict mai vechi

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform rechizitoriului, în luna octombrie 2016, poliţistul Tănase Dobre a chemat la audieri un cetăţean cu care se afla în conflict, deşi acesta din urmă nu avea în realitate nicio calitate în vreun dosar instrumentat de Poliţie. În timpul audierilor, se arată în rechizitoriu, poliţistul l-ar fi bătut pe respecitvul cetăţean.

„Din cercetări s-a stabilit că, la data de 13.10.2016, inculpatul a emis o citaţie pe numele lui B.C.M., din care reieşea faptul că acesta urma să fie audiat în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune. Citaţia a fost transmisă cu scopul de a-l intimida pe B.C.M. cu calitatea sa poliţist, deşi inculpatul nu avea în instrumentare nicio cauză penală sau alt fel de lucrare pentru soluţionarea căreia ar fi fost necesară prezenţa la sediul secţiei de poliţie.

În acest context, inculpatul i-a solicitat lui B.C.M. să-i înapoieze banii obţinuţi în urma săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune, în care una dintre părţile vătămate era chiar el. Cu acest prilej, inculpatul l-a ameninţat pe B.C.M. cu acte de violenţă şi l-a lovit, producându-i suferinţe fizice”, conform rechizitoriului.

Totodată, din cercetări a rezultat că poliţistul a folosit, în două rânduri, ID-ul de serviciu pentru a accesa în interes personal baza de date gestionată de M.A.I., utilizând datele de stare civilă ale lui B.C.M. pentru a formula plângerea penală şi citaţia pe numele părţii vătămate.

Tănase Dobre, fost agent în cadrul Secţiei 3 de Poliţie din Ploieşti, a fost trimis în judecată, iar dosarul său se află pe rolul Tribunalului Prahova.

 

 

citeste totul despre: