Cum funcţionează încă în Prahova alianţa PSD-ALDE. Desfiinţarea unui spital, votată în unanimitate de consilierii judeţeni

Cum funcţionează încă în Prahova alianţa PSD-ALDE. Desfiinţarea unui spital, votată în unanimitate de consilierii judeţeni

Maternitatea din Ploieşti se va desfiinţa în urma votului consilierilor judeţeni

Consilierii judeţeni din Prahova au decis, miercuri desfiinţarea Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti. În urma votului, Maternitatea va deveni secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Hotărârea a fost luată în unanimitate, în pofida ruperii alianţei PSD - ALDE.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul şedinţei ordinare de miercuri, 28 august, a Consiliului Judeţean Prahova, consilierii social-democraţi au votat cot la cot cu colegii lor din ALDE desfiinţarea Maternităţii ploieştene şi transformarea ei în secţie a Spitalului Judeţean. Proiectul, iniţiat de Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova şi preşedinte al filialei judeţene a PSD, a fost susţinut în unanimitate de către consilierii judeţeni.

Pentru ca acest proiect să fie validat era nevoie de 18 voturi. Cum în CJ Prahova PSD are doar 16 mandate, Bogdan Toader mai avea nevoie de două voturi pentru ca proiectul său să treacă. Deşi au existat zvonuri conform cărora consilierii ALDE nu vor accepta comasarea celor două unităţi medicale, la şedinţa de Consilu Judeţean lucrurile au stat cu totul altfel. Astfel, nu a existat niciun vot împotrivă şi nici măcar o abţinere.

Astfel, consilierii judeţeni din Prahova şi-au dat acordul de principiu pentru ca Spitalul de Obstetrică Ginecologie să fie transformat în secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Pentru ca acest proiect să se concretizeze, este însă nevoie şi de o Hotărâre de Guvern.

Bogdan Toader a explicat pentru ”Adevărul” care este motivul pentru care s-a decis desfiinţarea maternităţii. În principiu, unitatea medicală consumă mai mulţi bani decât produce, în condiţiile în care doar jumătate dintre cele 300 de paturi sunt ocupate lunar.

Odată cu desfiinţarea Maternităţii, 80 de posturi vor dispărea din schema de personal, făcându-se astfel reduceri importante de cheltuieli. Printre cei care îşi vor pierde locurile de muncă sunt însă inclusiv medici, asistente şi moaşe, dar şi personal TESA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările