Cum fac unii bani pe seama naivităţii unor bătrâni. Metoda ”inelul de aur” încă funcţionează la ţară

Cum fac
unii bani pe seama naivităţii unor bătrâni. Metoda ”inelul de aur” încă
funcţionează la ţară

Un bărbat în vârstă de 67 de ani din comuna prahoveană Tomşani a fost la un pas să piardă o sută de lei convins fiind că face o afacere profitabilă. Omul a fost abrodat pe stradă de doi tineri care au încercat să-i vândă o tinichea pe post de inel din aur. Tranzacţia a fost întreruptă de un agent de poliţie.

Conform unui comincat de presă al IJP Prahova, un agent din cadrul Postului comunal Tomşani a observat un autovehicul în care se aflau două persoane care au abordat o persoană în vârstă, pe stradă, care le-a oferit acestora o bancnotă de 100 de lei.

Poliţistul a legitimat bărbaţii care se aflau în autoturism – doi tineri de 22 de ani, precum şi persoana de lângă maşină – un bărbat de 67 de ani din comună.

Fiind întrebat despre motivul pentru care a înmânat celor două persoane bancnota, acesta din urmă a precizat că a cumpărat de la ei un inel din aur contra respectivei bancnote.

Pentru că poliţistul şi-a dat seama că la mijloc este vorba despre o înşelăciune, le-au cerut celor doi tineri să meargă la sediul Poliţiei pentru declaraţii.

În urma cercetărilor, a rezultat că, în timp ce se deplasa către un magazin, lângă bărbatul de 67 de ani a oprit un autoturism, iar unul din cei doi ocupanţi i-ar fi propus să îi vândă un inel din aur, în schimbul unei sume de bani. Aceştia au invocat faptul că sunt cetăţeni turci şi nu mai au bani pentru a ajunge la destinaţie. S-au înţeles astfel să-i cumpere inelul contra sumei de 100 lei.

Cel mai probabil inelul achiziţionat nu este dintr-un metal preţios, motiov pentru care în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările