Cum au explicat groparii din Prahova dansul pe manele alături de scheletul unei femei moarte de 16 ani

Cum au explicat
groparii din Prahova dansul pe manele alături de scheletul unei femei moarte de
16 ani

Cei doi gropari acuzaţi de profanare de morminte sunt liberi FOTO Captură Video TIK TOK

Doi bărbaţi din comuna prahoveană Ciorani sunt cercetaţi penal pentru profanare de cadavre după ce s-au filmat dansând pe manele alături de scheletul unei femei pe care l-au dezgropat din mormânt după 16 ani de la deces.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmarea a fost postată pe internet de unul dintre protagonişti, provocând revolta oamenilor care au reclamat grozăvia la Poliţie.

Incidentul macabru s-a petrecut în data de 7 februarie 2022 în cimitirul parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” din comuna prahoveană Ciorani. Cei doi bărbaţi care s-au filmat alături de rămăşiţele umane ale femeii sunt groparii satului. Aceştia fuseseră angajaţi în ziua respectivă de către o familie să elibereze un loc din cavou pentru că urma să fie înmormântată o altă rudă.

Cu minţile amorţite de băutura consumată în exces, cei doi gropari au fost „fascinaţi” să descopere în cavoul respectiv rămăşiţele umane aproape intacte ale unei femei decedate de mai bine de 16 ani. Au scos scheletul din mormânt, l-au aşezat în picioare şi au mimat o horă improvizată chiar pe capacul cavoului, punând un coleg să filmeze întreaga lor ispravă. Mândri de descoperirea lor, oamenii au considerat de cuviinţă că trebuie să afle şi comunitatea online, aşa că au postat filmarea pe Tik Tok, fără să realizeze că ceea ce fac este complet ilegal, iar fapta lor îi va duce direct la poliţie.

Panică în sat

Groparii au fost identificaţi imediat de către poliţişti care i-au chemat la audieri. Bărbaţii şi-au recunoscut fapta, dar, pentru lipsa lor de respect faţă de o persoană decedată, au dat vina pe alcool. Oamenii au explicat că în ziua în care au trebuit să facă ordine în cavou era foarte frig, motiv pentru care familia care îi angajase îi cinstise cu o sticlă cu băutură.

Până ca poliţia să intre pe fir, în comunitatea locală din Ciorani s-a creat panică mai ales printre oamenii care aveau rude înmormântate în cimitirul „Adormirea Maicii Domnului”. Mulţi dintre ei au mers imediat ce au văzut imaginile viralizate pe internet să verifice dacă nu cumva mormintele părinţilor lor au fost pângărite. Acum, localnicii cer ca groparii necuviincioşi să nu mai fie primiţi în cimitirul din satul lor.

Groparii riscă doar o amendă penală

Grav este că astfel de momente se pot repeta oricând. Groparii vinovaţi au fost lăsaţi în libertate după ce au fost audiaţi la poliţie. Fapta de care sunt acuzaţi, profanare de cadavre şi morminte, este pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani sau amendă penală, motiv pentru care nu se impune arestarea vinovaţilor, care nu sunt consideraţi de lege un pericol public.

Pentru că familia bătrânei ale cărei rămăşiţe umane au fost batjocorite de groparii satului nu s-a considerat ofensată şi nu a depus deocamdată o plângere, astfel că cei doi riscă doar o amendă penală pe care, cel mai probabil, nici măcar nu o vor plăti.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, scheletul femeii a fost introdus înr-un sac de rafie şi ulterior aşezat din nou în cavou.

Poliţiştii din Prahova mai au în lucru o anchetă pe care o fac tot în cimitir. De data aceasta este vorba despre furtul bustului unui fost primar al municipiului Ploieşti, care se afla aşezat pe soclul său din cimitirul Viişoara din Ploieşti. Dispariţia monumentului a fost remarcată recent, dar se presupune că hoţii, rămaşi deocamdată necunoscuţi, l-au furat în perioada 24 aprilie - 20 mai 2022, potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Imagini macabre dintr-un cimitir din Prahova. Groparii s-au filmat dansând alături de scheletul unei femei VIDEO

Un bărbat a băgat spaima în satul unde locuieşte. Terorizează locuitorii şi profanează morminte

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările