Cum explică directorul societăţii de transport public din Ploieşti preţul mai mare al biletelor cumpărate prin SMS: „Comoditatea se plăteşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biletul prin SMS mai scump decât cel cumpărat de la tonetă
Biletul prin SMS mai scump decât cel cumpărat de la tonetă

Ploieştenii care au ales să cumpere bilet prin SMS pentru a putea călători cu autobuzele Societăţii de Transport în Comun (TCE) Ploieşti au plătit mai mult decât valoarea unei călătorii stabilită prin hotărâre de consiliul local.

La această concluzie au ajuns auditorii Curţii de Conturi care au cerut TCE să rezolve acest inconvenient. În replică, directorul societăţii de transport în comun susţine că totul este legal, iar ”comoditatea se plăteşte”.

Într-un raport al Curţii de Conturi realizat în urma unui control care a vizat activitatea Societăţii de Transport în comun din Ploieşti, aflată în subordinea Primăriei, se arată că TCE a cerut un tarif mai mare pentru o călătorie ploieştenilor care au plătit biletul prin SMS.

”SC TCE SA Ploieşti nu a respectat pentru biletele de călătorie vândute prin SMS tariful aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Ploieşti, utilizând un tarif mai mare, pentru care a încasat venituri suplimentare în valoare de 378.197 lei”.

În plus, Curtea de Conturi a solicitat societăţii de transport în comun să găsească o soluţie astfel încât să utilizeze un singur tarif pentru acelaşi tip de legitimaţie indiferent de modul în care este achiziţionată.

”Reanalizarea clauzelor contractului de vânzarea biletelor prin SMS, astfel încât să se respecte prevederile legale privind integrare tarifară, respectiv utilizarea unui singur tarif pentru acelaşi tip de legitimaţie de călătorie”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

În replică, Nicolae Alexandri, direcotorul TCE Ploieşti a precizat că este imposibil ca un bilet cumpărat prin SMS să aibă aceeaşi valoare ca unul cumpărat de la tonetă.

”Comoditatea se plăteşte, nu? Până la urmă despre asta este vorba! Noi avem protocoale cu toţi operatorii de telefonie mobilă, iar dumnealor au tarifele exprimate în eruo nu în lei. Măsura Curţii nu a fost de recuperare de bani. Nu se recuperează nimic. Măsura Curţii a fost să se găsească o soliţie astfel încât să se respecte o Hotărâre de Consiliu Local. Lucrurile stau cam aşa. O Hotărâre de Consiliu din anul 2013, din neatenţia salariaţilor de la TCE şi a consilierilor, prevede un preţ pentru plata prin SMS la fel ca preţul unui bilet cumpărat în mod obişnuit, în lei. Ori plata prin SMS se face în euro, din cauza firmelor de telefonie, care intermediază acest serviciu. Niciodată preţul biletelor de călătorie nu putea să fie egal cu cel din vânzarea normal, adică 2 lei. Soliţia a fost stabilirea unui preţ în euro diferit de cel normal al biletului cumpărat în lei, iar asta s-a realizat deja în Consiliu Local”, a explicat Alecsandri.

Potrivit directorului TCE Ploieşti, un bilet de autobuz cumpărat prin SMS costă 0,47 eurocenţi. Acesta a explicat că numărul biletelor cumpărate de ploieşteni prin SMS reprezintă aproximativ zece la sută din totalul biletelor vândute călătorilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite