Cum era să rămână un ploieştean fără „bărbăţie“ după o intervenţie în forţă a mascaţilor. Bărbatul, operat de urgenţă

Cum era să rămână un ploieştean fără „bărbăţie“
după o intervenţie în forţă a mascaţilor. Bărbatul, operat de urgenţă

Poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale FOTO Arhivă

Un bărbat din Prahova a avut nevoie de intervenţie chirurgicală de urgenţă, după ce a fost lovit în zona inghinală, cel mai probabil, de către poliţişti, în timpul unor percheziţii care au avut loc, miercuri, la Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Spitalul Judeţean au reuşit să-i salveze bărbatului testiculul, înlăturând chirurgical un hematom format în urma loviturii puternice primite.

Poliţia Prahova recunoaşte incidentul, dar susţine că se fac verificări pentru a se stabili în ce condiţii a fost rănit tânărul. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, potrivit unor surse.

Percheziţiile care au avut loc miercuri 27 mai la Ploieşti au vizat o grupare de infractori suspectată de tâlhărie şi furt prin metodele ”Pomana” şi ”Electrica”. La acţiune, au participat poliţişti din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Ploieşti, Bucureşti, Buzău şi Braşov, ”mascaţii”, aşa cum sunt ei cunoscuţi.

Ion Ş. zis Achim, unul dintre bărbaţii a cărui casă a fost vizată de percheziţii, îi acuză acum pe poliţişti că l-au bătut în timpul intervenţiei în forţă. Pentru că bărbatul avea dureri insuportabile în zona inghinală, poliţiştii au fost nevoiţi să sune la 112 şi să cheme o Ambulanţă care l-a transportat la secţia de Urologie a Spitalului Judeţean Ploieşti.

Medicii au decis că este nevoie de intervenţie chirurgicală de urgenţă. Operaţia s-a încheiat cu succes, a precizat Sebastian Toma, directorul medical al unităţii sanitare, chirurgul reuşind să înlăture hematomul format şi să-i salveze testiculul bărbatului.

Poliţia Prahova a recunoscut, prin intermediul unui comunicat de presă, că în timpul percheziţiilor a avut loc un incident în urma căruia a fost nevoie de intervenţia ambulanţei. ”Una dintre persoanele conduse la sediul poliţiei a acuzat dureri, fiind solicitată intervenţia ambulanţei. Persoana a fost transportată la spital, unde a rămas pentru investigaţii medicale”, se arată în documentul citat.

Deocamdată, nu este clar dacă poliţiştii au fost cei care l-au lovit pe Ion Ş. sau dacă bărbatul s-a lovit accidental în timp ce a fost încătuşat, spun surse din cadrul Poliţiei. Cert este că procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Ploieşti au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.

Bărbatul rănit este cunoscut în Prahova pentru implicarea sa în mai multe fapte ilegale. În urmă cu doi ani, a fost protagonistul unui scandal cu focuri de armă care a avut loc chiar pe strada din faţa Spitalului Judeţean.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: