Cum arată pasarelele futuriste, unice în România, de pe care va putea fi admirată o celebră staţiune montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din cea mai cunoscută staţiune montană de pe Valea Prahovei au găsit o soluţie inedită pentru  turişti, dar şi localnicii care vor să traverseze staţiunea pe jos, dintr-un cartier într-altul, în cel mai scurt timp.

Astfel, în doi ani, staţiunea Sinaia, va fi ”brăzdată” de pasarele supraterane pe care le vor putea folosi inclusiv bicicliştii. Este un proiect unic în România.

Proiectul, finanţat cu fonduri europene, are o valoare de 4.841.582 € şi ar trebui finalizat în doi ani. Cele două pasarele, cu un concept futurist, traversează aerian Sinaia şi leagă patru cartiere între ele.

Primul pod pleacă din cartierul Platou Izvor - Aleea Kusadasi, traversând Izvorul Dorului şi are o lungime de 300 de metri. Cea de-a doua leagă cartierul Izvor de cartierul 1 Mai având co lungime de 500 şi traverseză valea Zgărbura.

Înălţimea impresionantă a pasarelelor, cel mai înalt punct fiind la 16 metri, le face unice în România, au precizat reprezentanţii administraţiei publice locale.

Imagine indisponibilă

Pentru a le pune şi mai mult în valoare, pe aceste pasarele sunt amenajate şase puncte de belvedere, care, pe timpul nopţii, par a fi nave spaţiale care plutesc deaspura staţiunii. În plus, cu ajutorul unor soluţii inteligente de reglare a intensităţii curentului electric în funcţie de lumină naturală, se va evidenţia şi noaptea peisajul montan din zonă.

Imagine indisponibilă

Cele două pasarele vin în ajutorul localnicilor, dar au şi un scop turistic. De la 16 metri, cele şase puncte de belvedere oferă celor care urcă aici spectacolul munţilor atât pe timpul nopţii, dar şi ziua. În plus sunt accesibile inclusiv bicicliştilor sau persoanelor cu dizabilităţi.

Pe aceeaşi temă:

Vacanţă de vară la Sinaia şi Poiana Braşov, dar la preţuri de Chamonix sau Innsbruck

Scandal pe proiectul SF de la Romexpo. Dezvoltatorul va încasa taxe pe un teren primit gratuit de la stat

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite