Cum arată una dintre cele mai circulate străzi din Ploieşti, reabilitată cu 13 milioane de euro. Asfaltul a fost turnat direct peste pământ

Cum arată una dintre cele mai circulate străzi din Ploieşti, reabilitată cu 13 milioane de euro. Asfaltul a fost turnat direct peste pământ

Şoseaua de Vest, una dintre cele mai circulate artere rutiere din municipiul Ploieşti, reabilitată cu 13,6 milioane de euro, a început să se degradeze la doar trei ani de la reparaţii.

 Motivul, susţin jurnaliştii de la Libertatea, drumul nu are fundaţie, iar asfaltul ar fi fost turnat direct peste pământ.  Potrivit studiului geotehnic, drumul cu tot cu asfalt şi fundaţie ar fi trebuit să aibă 64 de centimetri adâncime, dar în realitate grosimea stratului nu depăşeşte 20 de centimetri, conform Libertatea. 

Şoseaua de Vest din Ploieşti a fost reabilitată între anii 2013-2016, iar pentru acest proiect au fost cheltuite peste 10 milioane de euro, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Potrivit proiectul geotehnic, drumul ar fi trebuit să aibă peste jumătate de metru grosime, dar în realitate sunt porţiuni unde are cel mult 20 de centimetri. O imagine din martie 2017 arată că lucrările de reabilitare au însemnat doar frezarea vechiului asfalt, fără să se lucreze la fundaţia bulevardului. Lucrarea a fost recepţionată de Primăria Ploieştiului în 2016. 
 La nici trei ani de la finalizarea lucrărilor, pe anumite porţiuni asfaltul a început să se lase, iar pământul iese la suprafaţă.

Citeşte mai multe aici:libertatea.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: