Criminalul care şi-a ucis iubita pentru că nu a vrut să facă sex în grup, condamnat la închisoare

Criminalul care
şi-a ucis iubita pentru că nu a vrut să facă sex în grup, condamnat la închisoare

Alexandru Rusu, criminalul care şi-a ucis iubita cu 34 lovituri de cuţit, condamnat la închisoare FOTO Diana Frîncu

Alexandru Rusu (30 de ani), bărbatul din Bucureşti, acuzat că a ucis-o cu 34 de lovituri de cuţit pe femeia cu care trebuia să se căsătoreacă în vara acestui, an a fost condamnat la 20 de ani şi 8 luni de închisoare. Tribunalul Prahova a decis ca autorul crimei să plătească şi daune morale celor doi copii minori pe care i-a lăsat orfani, dar şi daune materiale în valoare de 105.000 euro.

Tribunalul Prahova a decis, miercuri, 11 octombrie, să-l condamne pe Alexandru Rusu la 20 de ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor şi la 2 ani de închisoare pentru lovire şi alte violenţe, pedeapsa finală, conform algoritmului de calcul fiind de 20 de ani şi 8 luni.

În plus, judecătorii au decis ca Alexandru Rusu să plătească câte 50.000 de euro, reprezentând daune morale, pentru fiecare dintre cei doi copii minori ai victimiei, o femeie în vârstă de 36 de ani, dar şi 5000 de euro reprezentând daune materiale.

Senţinta Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Alexandru Rusu este acuzat că, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2017 a ucis-o cu 34 de lovituri de cuţit pe Mariana, femeia cu care urma să se căsătorească. La crimă au fost prezente alte două tinere, dintre care una minoră, dar şi copiii victimei, care au asistat la scenele de groază care s-au petrecut în apartamentul din cartierul ploieştean Mihai Bravu.

Crima s-a petrecut, au susţinut anchetatorii, pe fondul consumului excesiv de alcool. Alexandru Rusu şi iubita lui au organizat în acea noapte o petrecere la care invitate au fost alte două tinere, dintre care una în vârstă de 16 ani. Spre dimineaţă, Alexandru a vrut să întreţină relaţii sexuale cu iubita lui, dar le-a făcut avansuri şi celorlalte două invitate. Pentru că a fost refuzat, Rusu a devenit agresiv, iar tot scandalul s-a terminat tragic. Mariana a fost înjunghiată cu un chiţit de bucătărie, sub ochii unuia dintre băieţii săi. Tinerele, prietenele victimei, au reuşit să fugă în ultima clipă, ele fiind şi cele care au alertat autorităţile. Prea târziu însă, iubita agresorului fiind găsită fără suflare, într-o baltă de sânge, iar Rusu apucase să fugă din apartament, escaladând scara de incendiu.

A fost dat în urmărire naţională, iar la câteva zile de la comiterea crimei s-a predate la Poliţie, fiind încarcerat încă de atunci la penitenciarul Mărgineni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: