Creatoarea de modă Adina Buzatu este audiată la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Creatoarea de modă Adina Buzatu este audiată la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Adina Buzatu

Creatoarea de modă Adina Buzatu este audiată la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani care vizează şi firmele designerului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe percheziţii sunt efectuate în dimineaţa de joi, 29 septembrie, de organele de anchetă, firmele creatoarei de modă Adina Buzatu fiind vizate de descinderi. Designerul, care a mai fost cercetat, este chemat la audieri la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Agenţiile de presă relatează, citând surse apropiate anchetei, că stilista Adina Buzatu, scriitorul Eugen Burada şi un avocat se află printre suspecţii din dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care poliţiştii de investigare a criminalităţii economice şi procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti efectuează, joi dimineaţă, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în patru judeţe.

Un număr de 34 de percheziţii au loc în acest dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Anchetatorii arată că, în perioada 2012-2014, suspecţii au creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având ca drept scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor. Prin intermediul acelor firme ar fi fost efectuate operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de societăţile-fantomă controlate de suspecţi s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei.

Revenim cu amănunte

Pe aceeaşi temă:

Vasile Blaga, demisie din vârful PNL, după controlul judiciar DNA. Reţeaua care direcţiona la partid banii statului

Elena Udrea, martor în dosarul în care Vasile Blaga a fost pus de DNA sub control judiciar. Udrea a venit la audieri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările