Cramele Halewood au primit din nou titlul de furnizor al Casei Regale a României pentru vinuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reînnoirea titlului s-a produs într-o ceremonie restrânsă, la Palatul Elisabeta. FOTO Daniel Angelescu
Reînnoirea titlului s-a produs într-o ceremonie restrânsă, la Palatul Elisabeta. FOTO Daniel Angelescu

Casa Regală a României a reînnoit titlul de Furnizor Oficial Cramelor Halewood, firmă al cărei sediu administrativ din România este la Ploieşti

Continuând tradiţia de Furnizor al Casei Regale Române a Pivniţelor Rhein & Cie Azuga 1892 care a deţinut acest titlu în perioada 1920-1947, Cramele Halewood a primit acest titlu în 2006 pentru vin spumant, iar în 2009 această distincţie a fost acordată atât pentru vinurile spumante cât şi pentru vinurile liniştite.

Titlul de Furnizor al Casei Regale Române este oferit ca semn de recunoaştere şi apreciere a Casei Regale pentru calitatea deosebită a produselor oferite de Cramele Halewood, dar şi pentru continuarea tradiţiei şi calităţii meşteşugului românesc prin aducerea înapoi din istoria secolului trecut a culturii gastronomice şi ospitalităţii româneşti.

Ceremonia a avut loc, săpămâna aceasta, în cadrul unui eveniment restrâns organizat la Palatul Elisabeta

Rhein Extra, cea mai longevivă marcă românească de vin spumant, se identifică cu evenimentele istorice memorabile ale Casei Regale, fiind servit în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinand I de la Alba Iulia, în octombrie 1922.

În anul 1998, Halewood International Ltd, cea mai mare companie independentă în domeniul producerii şi comercializării de băuturi din Marea Britanie, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al Vinalcool Prahova SA, fondată în 1949, luând naştere societatea Cramele Prahova.

În timp, interesele şi punctele de producţie şi de lucru ale companiei s-au extins şi diversificat. Astfel, în ianuarie 2005, având investiţii în trei dintre cele mai importante regiuni viticole importante - Dealu Mare, Transilvania şi Murfatlar- a apărut necesitatea schimbării numelui companiei din unul cu rezonanta locală („Prahova”) în unul care să reflecte amploarea naţională a intereselor grupului cât şi recunoaşterea internaţională a brandului „Halewood”.

An de an, vinurile Halewood au fost apreciate în numeroase concursuri internaţionale, fiind singurul producător român de vinuri care a obţinut Marea Medalie de Aur la „Concours Mondial de Bruxelles”.

Tot Halewood a fost primul producător care a scos din anonimat soiul autohton Fetească Neagră, cu vinuri pline de rafinament şi personalitate destinate celor care iubesc viaţa, recunosc şi apreciază adevărata calitate.

Pe aceeaşi temă

FOTO Lorena Deaconu, oenolog: „Vinul nu este o reţetă, este tehnologie şi artă“

FOTO Marketing interbelic. Cum arătau reclame de epocă pentru spumantul băut de regii României

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite