Cozi kilometrice pe DN 1 din cauza unui sens giratoriu care în loc să fluidizeze traficul îi încurcă şi mai tare pe şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coloana de zece kilometri la prima oră pe DN1 din cauza unui sens giratoriu recent inaugurat FOTO Facebook/tudose.alina
Coloana de zece kilometri la prima oră pe DN1 din cauza unui sens giratoriu recent inaugurat FOTO Facebook/tudose.alina

O lucrare de reconfigurare a Centurii de Vest a Ploieştiului a dat peste cap circulaţia pe DN1 din cauza unui sens giratoriu care nu poate prelua valorile de trafic intens. Luni dimineaţă, la intrare în Ploieşti, s-au format cozi de zece kilometri pe sensul de mers spre Bucureşti, pe ambele benzi de circulaţie.

Biroul de Presă al Poliţiei Prahova a anunţat luni dimineaţă (ora 8.11) că pe DN1, pe sensul de mers către Bucureşti, se circulă în coloană din dreptul localităţii Băicoi (km 76) şi până la sensul giratoriu nou construit (km 66). Coloana de maşini se întindea pe o distanţă de zece kilometri.

Poliţia Prahova recunoaşte că noul sens giratoriu nu poate prelua efcient valorile de trafic intens.

Reconfigurarea Centurii de Vest a Ploieştiului este un proiect al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la sugestia Consiliului Judeţean Prahova. Lucrarea a fost inaugurată în luna mai a acestui an, în prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Contactat telefonic, Bogdan Toader, preşedintele Consililui Judeţean Prahova, a precizat că este la curent cu situaţia creată, dar că se are în vedere lărgirea sensului giratoriu cu încă o bandă care să preia doar maşinile care circulă pe sensul Câmpina-Bucureşti.

giratoriu ploiesti foto prahova-news.ro

Giratoriul de la intrare pe Centura Ploieştiului a fost inaugurat în luna mai, dar nu poate prelua traficul intens de la orele de vârf. FOTO prahova-news.ro

”Vom face o bandă suplimentară astfel încât cei care doresc să meargă înainte să nu mai fie nevoiţi să intre în sensul giratoriu”, a explicat Toader. Pentru această lucrare va fi nevoie din nou de exproprieri, de identificarea proprietarilor terenurilor, şi de toţi paşii care trebuie urmaţi: de la studiu de fezabilitate până la licitaţie, aşadar este un proiect de lungă durată. Până atunci ”ne vom gândi la o măsură de fluidizare a traficului în zonă”, mai spus Bogdan Toader.

Circulaţia la intrare pe Centura de Vest a Ploieştiului este îngreunată de faptul că toate maşinile care ajung în zonă sunt obligate să facă sensul giratoriu, aşteptând după şoferii care vor să intre în oraş. Cozile de maşini se formează în special în zilele lucrătoare, la primele ore ale dimineţii.

Odată cu inaugurarea noului giratoriu, intrarea în Ploieşti dinspre Braşov, situată în dreptul mai multor centre comerciale, a fost desfiinţată. S-a invocat faptul că în zonă se produceau multe accidente, deşi, potrivit unor surse din cadrul IJP Prahova, din anul 2017 şi până în aprilie 2019 un singur accident mortal a avut loc, dar atunci vinovat a fost un pieton care a traversat prin loc nepermis.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite