Copil de cinci ani, rănit grav pe pârtia din Buşteni. A fost preluat de elicopterul SMURD

Copil de cinci ani, rănit grav pe pârtia din Buşteni. A fost preluat de elicopterul SMURD

Copilul a intrat într-un gard de protecţie şi s-a lovit la cap, starea lui fiind gravă

Un copil în vârstă de cinci ani se află în stare critică după ce s-a lovit la cap în timp ce se dădea cu sania pe o pârtie din Buşteni. Băieţelul este lovit la cap şi a fost preluat cu elicopterul pentru a fi transportat cât mai repede la un spital din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă


Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, la Buşteni, pe Pârtia Kalinderu. Potrivit Salvamont, copilul se afla pe pârtie împreună cu părinţii şi se juca cu o sanie fără şine, din plastic, de tip făraş. A alunecat pe pârtia acooperită cu gheaţă şi nu a mai putut controla direcţia. S-a oprit într-un gard de protecţie, lovindu-se puternic la cap.
Potrivit Biroului de Presă al Serviciului de Ambulanţă Prahova, băieţelul are o plagă penetrantă oculară şi traumatism cranio facial grav.
Copilul a fost transportat iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Sinaia. Pentru că starea lui era una critică, medicii au decis să solicite ajutorul unui elicopter pentru a-l transporta la spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.
Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni, a precizat că sâmbătă au fost mai multe accidente grave pe pârtie, nu mai puţin de opt intervenţii ale salvatorilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: