Control judiciar pentru Mircea şi Vlad Cosma, acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional. Mircea Cosma nu mai poate exercita funcţia de preşedintele al CJ

Control judiciar pentru Mircea şi Vlad Cosma, acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional. Mircea Cosma nu mai poate exercita funcţia de preşedintele al CJ

Pentru Vlad şi Mircea Cosma este al doilea dosar în care sunt cercetaţi de DNA. FOTO colaj Adevărul Ploieşti

Mircea şi Vlad Cosma sunt urmăriţi penal şi au fost puşi sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, de către procurorii DNA Ploieşti. În plus, Mircea Cosma nu mai poate exrecita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova

Ştiri pe aceeaşi temă

La scurt timp de la ieşirea de la audierile de la DNA Ploieşti, Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile, iar procurorii DNA Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale.

Mircea Cosma este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alţii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite. 

La rândul său, deputatul Vlad Alexandru Cosma, şi fiul lui Mircea Cosma, este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat. 

Potrivit procurorilor DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Mircea Cosma trebuie să respecte obligaţia de a nu exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

În plus, cei doi inculpaţi trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de alte persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză, se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Mircea şi Vlad Cosma au fost trimişi în judecată într-un dosar separat instrumentat de procurorii DNA , pentru infracţiuni de corupţie. 

Pe aceeaşi temă

Sebastian Ghiţă, la audieri în dosarul de fraudă deschis de DNA împotriva familiei lui Ponta. Mircea şi Vlad Cosma, urmăriţi penal în acest caz. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, au fost puşi sub control judiciar, fiind suspectaţi într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. În acest caz au mai fost duşi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti pentru audieri şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, dar şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările