Controale pe bandă rulantă la ştrandurile din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost nevoie de moartea unui copil pentru ca autorităţile prahovene să demareze controale la bazinele de înot din judeţ. Iar verificările făcute în luna august la aceste locuri s-au lăsat cu zeci de amenzi care ajung la aproape o sută de mii de lei.

Pe 7 august la bazinul Complexului Anamaria Pop a murit un copil în vârstă de 13 ani. Imediat după această nenorocire, o echipă mixtă, formată din comisari ai Gărzii Financiare, inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova (ITM), inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC), au demarat o serie de verificări la bazinele de înot din judeţ. Până la evenimentul de la începutul lunii, singurele verificări la locurile de agrement au fost făcute înainte de deschiderea lor şi deloc ulterior.

Au început cu cel de la Anamaria Pop, pe care reprezentanţii CJPC l-au şi închis temporar. Inspectorii au constatat că administratorii bazinului nu au putut face dovada că exista o persoană care să supravegheze permanent bazinul, aşa cum cere legea, aplicând şi sancţiunea complementară de 40.000 de lei pentru deficienţele constatate.

Pe lista autorităţilor de control s-au aflat şi ştrandurile din Păuleşti şi Urlaţi, unde poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.000 lei pentru încălcări, printre altele, ale prevederilor OG 21/1992, privind protecția consumatorilor şi Legea 12/1990, privind comerțul ilicit.

La unul din bazine s-a constatat că valoarea clorului rezidual depăşea valoarea legală de 0,1-0,5 mg/l Clor având o valoare de 2,2mg/l Clor.

La puricat au fost luate şi ştrandurile din Târgşoru Nou şi Băicoi, un alt bazin din Păuleşti şi unul din Câmpina. Pentru neregulile constatate au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.500 lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii 82/1991 privind evidenţa contabilă şi Legii 12/1990.

„Înotau"... la negru

Şi ITM-ul a intrat pe fir şi a verificat contractele de muncă ale angajaţilor. Cum era de aşteptat neregulile nu s-au lăsat aşteptate. „La una dintre unităţi am găsit două persoane care nu aveau întocmite formele legale de muncă, motiv pentru care am aplicat angajatorului amenzi în valoare de 20.000 de lei. De asemenea am mai dat două sancţiuni în valoare de 2.000 de lei fiecare pentru munca suplimentară neplătită şi pentru repaosul săptămânal neacordat. O altă unitate a primit un avertisment pentru unele abateri privind legislaţia muncii", ne-a declarat Alina Notaru, purtător de cuvânt ITM Prahova.

În toate cazurile, au fost recoltate probe de apă urmând ca în funcţie de rezultatul concret al analizelor de laborator să se facă încadrarea juridică în faptă de natură penală sau contravenţională.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite