Contrabandist de arme letale, cercetat în libertate. Procurorul a considerat că bărbatul nu este un pericol public

Contrabandist de arme letale, cercetat în libertate.
Procurorul a considerat că bărbatul nu este un pericol public

În casa ploieşteanului poliţiştii au găsit mai multe pistoale şi un revolver, dar şi sute de cartuşe

Bărbatul din Ploieşti, acuzat de contrabandă cu arme letale, este cercetat în libertate. Contrabandistul nu este un pericol public, aşa au apreciat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

 

Trei pistoale letale, un revolver şi sute de cutii pline cu muniţie deţinută ilegal au fost confiscate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în urma unei percheziţii care a avut loc în casa contrabandistului din Ploieşti. Acesta a fost dus la audieri, la Parchetul Ploieşti, însă procurorul de caz nu a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului care deţinea un arsena de arme în casă.

Contrabandistul în vârstă de 65 de ani este acuzat că vindea armele pe piaţa neagră. Acesta ar fi adus pistoalele din afara ţării, dar nu este clar în ce mod. Pe lângă arme, în depozitul din casa ploieşteanului, poliţişti au găsit peste 600 de cartuşe şi mii de proiectile metalice, tote letale şi evident deţinute ilegal.

Anchetatorii urmează să stabilească de unde au fost aduse pistoalele şi dacă în această afacere mai sunt implicate şi alte persoane.

Toate armele şi muniţia au fost confiscate, iar ploieşteanul este acuzat e contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei, fiind cercetat în continuare în stare de libertate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: