Consilier local, cercetat într-un dosar de tăiere ilegală de stejari. Va fi adus la audieri împreună cu un inginer silvic şi doi pădurari

Consilier local,
cercetat într-un dosar de tăiere ilegală de stejari. Va fi adus la audieri
împreună cu un inginer silvic şi doi pădurari

Prejudiciul în acest dosar depăşeşte suma de 20.000 de lei FOTO Arhivă Adevărul

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova  face, marţi, mai multe percheziţii într-un dosar care vizează tăieri ilegale de arbori din pădurile din apropierea municipiului Ploieşti. Un consilier local, dar şi un inginer silvic şi doi pădurari sunt suspecţi în cauză şi vor fi aduşi la audieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Duma, consilier local PSD în comuna prahoveană Păuleşti, va fi adus la audieri la sediul Poliţiei Prahova în dosarul care vizează tăierile ilegale de arbori. În acelaşi dosar mai sunt suspecţi doi pădurari, unul din Prahova şi un inginer silvic din localitatea Vlădeni din judeţul Dâmboviţa.

Prejudiciul în cauză este, potrivit unor surse apropiate de anchetă, de 20.000 de lei.

Conform aceloraşi surse, cei trei sunt acuzaţi că ar fi marcat ilegal arbori din specii valoroase (stejar şi fag) pe care îi vindeau în interes prorpiu. În plus, aceştia ar fi operat în mod ilegal în sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL), folosindu-se de contul şi de parolele altor persoane unde introduceau date eronate.

Cazul este coordonat în prezent de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, dar ar putea fi declinat către DIICOT Ploieşti.

citeste totul despre: