Cod roşu de COVID în Prahova. Focare cu zeci de pozitivi în tot judeţul, înclusiv în spitale şi centre de dializă

Cod roşu de COVID în Prahova. Focare cu zeci de pozitivi în
tot judeţul, înclusiv în spitale şi centre de dializă

Medicii din Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti

De trei săptămâni, Prahova înregistrează o creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19. Judeţul a încheiat starea de alertă cu 80 de cazuri, pentru ca în prezent să ajungă la peste 500 de persoane infectatate cu noul virus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raportările zilnice ale Prefecturii arată că nu trece o zi fără ca autorităţile să descopere un nou focar de coronavirus. Miercuri, 1 iulie, a fost depistat un astfel de focar la FC Petrolul Ploieşti, pentru ca o zi mai târziu să fie nevoie de închiderea unei fabrici de medicamente de uz veterinar cu sediul în Filipeştii de Pădure unde 16 angajaţi au fost depistaţi pozitiv. 

Potrivit unor surse medicale este o anchetă epidemiologică şi la o altă fabrică din zona Filipeşti de Pădure (producător de ulei alimentar).

Sunt focare descoperite inclusiv la Spital de Pediatrie din Ploieşti unde mai multe asistente şi un medic au fost testate pozitiv, dar şi la două centre private de dializă şi la un centru de îngrijiri pentru vârstnici. De asememea sunt suspiciuni şi la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie (Maternitatea) Ploieşti.

Raportarea de vineri 3 iunie a Prefecturii Prahova cu privire la evoulţia epidemiei arată în continuare o situaţie gravă la nivelul judeţului. Sunt 54 de cazuri noi, iar dintre acestea 15 sunt vârstnici de la centrul de îngrijiri din satul Homorâciu, comuna Izvoarele.

Fabrica de produse veterinare închisă

”De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 526 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, şapte persoane de la un club de fotbal din judeţ au fost testate pozitiv. De asemenea, în cazul centrului destinat îngrijirii persoanelor vârstnice, unde a fost identificat un focar, săptămâna trecută, la retestare au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 alte 15 persoane. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns aici la 86. Un alt focar, cu 16 persoane infectate dintre cele aproape 50 testate, a fost depistat la o fabrică de pe raza judeţului Prahova. Aceasta a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca, în acest interval, să fie realizată dezinfecţia spaţiului”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Surse medicale au precizat că sportivii de la FC Petrolul nu au fost internaţi în spital, aşa cum s-a anunţat oficial, ci li s-a cerut să se izileze la domiciliu. Fotbaliştii nu au simptome şi urmează să repete testul.

Autorităţile din Prahova au început deja să externeze pacienţi pozitivi internaţi în spitale, dar asimptomatici. Externarea s-a făcut la cerere, dar şi pentru a elibera unităţile sanitare suport COVID-19 care lucrează în aceste zile la capacitate maximă.

Unitatea mobilă de la Judeţean nu est funcţională din lipsă de personal

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a fost adusă deja o unitate mobilă de ATI cu o capacitate de 12 paturi cu ventilatoare, special pentru cazurile critice de COVID-19. Unitatea nu este încă funcţională, din lipsă de personal, potrivit DSP Prahova.

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a fost adusă la Spitalul Judeţean din Ploieşti în urmă cu o săptămână, dar este nefuncţională deocamdată din lipsă de personal FOTO Prefectura Prahova

Autorităţile judeţene au cerut ajutorul colegilor din ţară, astfel că vineri au sosit la Ploieşti doi medici rezidenţi din Timişoara care se vor ocupa de unitatea mobilă. Mai sunt aşteptaţi încă doi rezidenţi din Galaţi. De asemenea se caută soluţii şi pentru formarea unei echipe de asistentre care să lucreze cu pacienţii în stare critică internaţi la Judeţean.

Pentru a nu aglomera şi mai mult spitalele din Prahova cu pacienţi testaţi pozitiv, dar asimptomatici, se vorbeşte deja de câteva zile ca aceştia să fie izolaţi fie în fostele centre de carantină, fie în celelalte spitale din judeţ (inclusiv private) care nu au internat până acum astfel de pacienţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: