Circulaţie în condiţii de iarnă în Prahova. Contractul dintre Consiliul Judeţean şi firmele de deszăpezire a expirat

Circulaţie în
condiţii de iarnă în Prahova. Contractul dintre Consiliul Judeţean şi firmele
de deszăpezire a expirat

Circulaţie îngreunată din cauza poleiului pe drumurile judeţene din Prahova FOTO câmpinatv.ro

Deşi judeţul Prahova s-a aflat, duminică, sub avertizare de cod galben de polei şi ninsori până la sfârşitul săptămânii, societăţile de deszăpezire nu au intervenit cu material antiderapant pe niciunul dintre drumurile afectate de zăpadă sau gheaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a precizat că în prezent, contractele cu societăţile de deszăpezire nu mai sunt în vigoare, motiv pentru care multe dintre drumurile judeţene au fost aproape impracticabile, în cursul dimineţii de luni, din cauza stratului de polei peste care s-a aşternut zăpada.

”Noi avem un contract cadru de trei ani cu societăţile de deszăpezire care este valabil în perioada de iarnă, adică de la 15 noiembrie până în data de 15 martie. În cursul zilei de luni, 19 martie, pe niciunul dintre drumurile judeţene nu s-a acţionat cu material antiderapant pentru că nu mi-am permis să trimit oamenii la treabă atâta vreme cât contractul expirase”, a declarat, pentru ”Adevărul” Bogdan Toader.

Preşedintele CJ Prahova a adăugat că administraţia judeţeană nu a fost avertizată de Administraţia Naţională de Meteorologie că vremea se va înrăutăţi decât duminică seară, motiv pentru care nu a putut să prelungească în timp util contractele cu societăţile de deszăpezire.

”Duminică seară am primit avertizarea meteo că vremea se va înrăutăţii până joi (22 martie n.r.) aşa că am decis abia astăzi (luni n.r.) să semnăm un contract subsecvent la contractul cadru cu firmele de deszăpezire pentru o perioadă de o săptămână”, a explicat Toader. Acesta a mai spus că prelungirea contractului nu prevede şi alocarea unor sume noi de bani.

”Noi am alocat pentru deszăpezire o sumă estimativă de aproximativ 11 milioane de lei. Nu am cheltuit toţi banii până în prezent pentru că iarna nu a fost atât de grea”, a mai spus Toader.

Potrivit Boriului de Presă al Prefecturii Prahova, la nivelul judeţului nu au fost drumuri închise din cauza vremii nefavorabile. Totuşi au fost semnalate probleme de circulaţie pe drumurile judeţene din zona Câmpina (Poiana Câmpina- Proviţa de Jos), dar şi în zona Boldeşti unde din cauza gheţii autoturismele nu au mai putut circula, iar şoferii au fost nevoiţi să tragă pe dreapta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările