Cine este tânăra profesoară care a murit pe munte sub ochii mamei, în timp ce făcea escaladă pe un traseu nemarcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Florea (36 de ani) este profesoara care şi-a pierdut viaţa sâmbătă, în timp ce se afla pe un traseu periculos şi nemarcat din Munţii Bucegi. Tânăra făcea escaladă alături de mama ei în zona Colţii Morarului, iar în urcare s-a dezechilibrat şi a căzut 30 de metri în prăpastie.

Anca şi mama ei, o femeie în vârstă de 56 de ani, se aflau sâmbătă, într-o zonă de escaladă abordată doar de sportivi experimentaţi când s-a petrecut accidentul. Se pare că tânăra s-a dezechilibrat în urcare şi s-a prăbuşit în prăpastie, zdrobindu-se de stânci. 

Mama a asistat neputincioasă cum fiica ei cade în gol. Era şi ea la rândul ei suspendată pe o stâncă şi nu a mai avut puterea să-şi ajute copilul. Tot ceea ce a mai putut face a fost să sune la 112 pentru a cere ajutorul salvamontiştilor. 

Echipa de salvatori a ajuns la locul accidentului după două ore de urcare, dar n-au mai avut cum să o salveze de tânără. Loviturile la cap i-au fost fatale. Au salvat-o doar pe mama victimei, pe care au reuşit să o coboare în siguranţă la baza muntelui.

Cadavrul Ancăi Florea a fost recuperat duminică, cu ajutorul unui elicopter SMURD care s-a deplasat la Buşteni de la Târgu Mureş.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar mama, ca singur martor, urmează să fie audiată în cauză.

Anca Florea era cunoscută în comunitatea din localitatea Poiana Câmpina drept o pasionată de drumeţii montane. Nu era prima dată când escalada cele mai periculoase creste, iar despre ea prietenii spun că era foarte bine pregătită pentru acest sport extrem. Era profesoară de arte plastice, iar în toamnă urma să preia o nouă generaţie de copii la o şcoală din Breaza.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite