Cine este pistolarul care a împuşcat în cap doi elevi de liceu din Ploieşti. A fost arestat, deşi este minor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul în vârstă de 15 ani, acuzat că a împuşcat în cap doi elevi de liceu într-o luptă de stradă care s-a petrecut în Ploieşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Aurelian Eugen Burtică este adolescentul care în ziua de marţi, 6 octombrie, a împuşcat în cap doi elevi de liceu folosind un pistol cu bile. Cei doi băieţi răniţi, unul în vârstă de 16 ani, iar cel de-al doilea cu un an mai mare, au scăpat cu viaţă, deşi au fost nimeriţi direct în cap.

Aurelian Burtică a fost identificat şi prins de către poliţişti în ziua scandalului. A fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi a admis cererea procurorului.

”… admite propunerea de arestare preventivă formulată la data de 07.10.2020 de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în dosarul de urmărire penală nr. 6952/P/2020 cu privire la inculpatul minor BURTICĂ EUGEN-AURELIAN. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului minor BURTICĂ EUGEN-AURELIAN, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 07.10.2020 şi până la data de 05.11.2020, inclusiv.  (…) Măsura arestului preventiv a inculpatului se comunică locului de deţinere - Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Prahova. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare”, conform portalului instanţelor de judecată.

Aurelian Eugen Burtică este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi două infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

Conflictul armat a avut loc marţi, 6 octombrie, în faţa liceului UCECOM din Ploieşti, o şcoală rău famată, aflată în imediata apropiere a stadionului Ilie Oană. La încăierare au participat mai mulţi adolescenţi (cel puţin zece, spun martorii), dar doar cel care a tras cu pistolul a fost arestat.

Pe aceeaşi temă:

Imagini terifiante de la o bătaie între două familii din Dolj. „Ne-au atacat cu săbii, furci şi topoare, tata a rămas fără trei degete” VIDEO

Pistolarul care a speriat clienţii unui club din staţiunea Mamaia, arestat preventiv

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite