Cine este evadatul de la Ploieşti căutat de 150 de poliţişti. Are la activ zeci de furturi şi este acuzat că a răpit o fetiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima imagine a bărbatului evadat dintr-o închisoare din Prahova
Ultima imagine a bărbatului evadat dintr-o închisoare din Prahova

Onorel Lupu (41 de ani), deţinutul care a reuşit să fugă de la un punct de lucru al Penitenciarului Ploieşti, este căutat cu peste 150 de poliţişti şi jandarmi, dar fără rezultat până acum.

Bărbatul a evadat în cursul zilei de sâmbătă, de la secţia exterioară ”Movila Vulpii” a Penitenciarului Ploieşti, aflată în imediata apropiere a DN1.

Deţinutul evadat are la activ zeci de furturi pentru care a şi fost condamnat în martie 2019 la trei ani de închisoare de către Judecătoria Ploieşti. În plus, el este trimis în judecată de către procurorii din Vălenii de Munte într-un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate. Potrivit unor surse judiciare, Onorel Lupu ar fi forţat o fetiţă în vârstă de 13 ani să meargă împreună cu el. A ţinut-o departe de famile câteva zile, mai spun sursele citate. Acest dosar se află încă în faza de judecată, pe rolul secţiei penale a Judecătoriei Vălenii de Munte. Pentru că victima este minoră, informaţiile despre acest caz nu sunt publice.

Onorel Lupu a ajuns în închisoare la sfârşitul lunii martie 2019, după ce Judecătoria Ploieşti l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat ”în formă continuată (10 acte materiale) şi în stare de recidivă postexecutorie”. Este cunoscut de către poliţiştii din Prahova drept hoţ din locuinţe. Obişnuia să fure în special biciclete pe care le vindea ulterior. Este de fel din comuna Şoimari, judeţul Prahova, dar înainte să ajungă în spatele gratiilor nu avea un domiciliu stabil. Cunoaşte foarte bine pădurile din zona Vălenii de Munte, dar şi clădirile aflate în faza de construcţie din zona Ploieşti, unde obişnuia să se ascundă.

Imagine indisponibilă

Onorel Lupu este acum ras în cap. În momentul în care a fugit din închisoare era îmbrăcat într-un trening albastru cu galben

Bărbatul a evadat sâmbătă, dar dispariţia lui a fost remarcată târziu, în jurul orelor 16.00, la apelul de seară. Îşi ispăşea pedeapsa la secţia exterioară a peniteniciarului din Ploieşti, undeva în zona Movila Vulpii, în imediata apropiere a DN1, între Ploieşti şi Băicoi. Clădirea penitenciarului se află în plin câmp, iar locurile unde s-ar putea ascunde sunt destul de puţine, având în vedere că nu există vegetaţie la acest moment. Totuşi este căutat de trei zile, cu peste o sută de poliţişti şi jandarmi.

Iniţial, autorităţile au dat publicităţii o fotografie destul de veche a bărbatului evadat. Acum are înfăţişarea complet schimbată, dat fiind că s-a ras în cap.

Fiind un bun cunoscător al pădurilor din zona Ploieşti - Vălenii de Munte, poliţiştii bănuiesc că aici s-ar ascunde deţinutul evadat. Zona de căutare este însă foarte extinsă. Poliţiştii au luat în calcul inclusiv faptul că Onorel Lupu a reuşit să plece cu o maşină ”la ocazie”, motiv pentru care a fost dat în consemn la frontier.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite