Centrul de carantină Ploieşti, tabără de infractori. Trei „izolaţi“ au antecedente penale pentru furturi şi tâlhării grave

Centrul de carantină Ploieşti, tabără de infractori. Trei „izolaţi“ au antecedente penale pentru furturi şi tâlhării grave

Centrul de carantină din Ploieşti

Centrul de carantină din Ploieşti, situat în cartierul Albert, în zona cunoscută drept Kilometrul 6, este o adevărată tabără de infractori. O parte dintre persoanele care au stat în izolare aici timp de două săptămâni sunt cunoscute cu antecedente penale pentru furturi şi tâlhării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 28 martie, se termina perioada de izolare pentru cei mai mulţi care au fost carantinaţi la Kilometrul 6. Deşi au făcut scandaluri peste scandaluri, fiind amendaţi în repetate rânduri pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dosarele lor vor fi clasate. Potrivit Codului Penal, fapta există doar dacă au contaminat cu rea intenţie pe altcineva. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, procurorii nu au argumente să trimită dosarul în instanţă.

Articolul 352, Privid Zădărnicirea combaterii bolilor

Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

La centrul de carantină de la Kilometrul 6 din Ploieşti nu a fost zi fără scandal. Potrivit unor surse, trei dintre bărbaţii aflaţi în izolare aici, cunoscuţi cu antecedente penale, nu au contenit să provoace atât jandarmii care păzesc imobilul, dar şi pe restul cetăţenilor aflaţi în izolare în aceeaşi clădire. Au cerut să li se aducă alcool, femei, mâncare specială, internet wifi, s-au plâns că nu este bun şamponul primit gratuit de la hotel, au încercat în repetate rânduri să fugă din centru, au ieşit din camere, au ameninţat cu cuţitul şi chiar au aruncat cu bani, mâncare şi droguri pe geam. Cei trei scandalagii vor ieşi mâine din izolare şi vor fi liberi să meargă la casele lor.

Unul dintre aceşti bărbaţi, venit din Italia în data de 14 martie, a fost sancţionat de patru ori la legea 61/91 pentru refuz de legitimare, injurii şi tulburarea OP. Deşi în camera unde a fost cazat au fost găsite inclusiv droguri, procurorii DIICOT nu l-au reţinut pentru posesie şi introducere de substanţe interzise în ţară. S-a invocat faptul că este vorba despre o cantitate mult prea mică de substanţe interzise, astfel că traficul nu poate fi probat.

Mai grav este că în hotelul din Ploieşti, transformat în centru de carantină, a fost cazată şi o tânără care a avut obligaţia să rămână 14 zile în izolare instituţionalizată după ce s-a întors de la un concurs internaţional organizat în luna martie în Grecia. Au fost două sptămâni de teroare pentru ea.

Potrivit protocolului, după fiecare ”externare”, centrul de carantină este dezinfectat, astfel că timp de 48 de ore clădirea nu mai poate fi folosită. Autorităţile din Ploieşti trebuie să găsească urgent un alt imobil unde să fie cazaţi prahovenii care vor reveni în ţară din zone de risc (Spania, Italia sau Germania) în următoarea perioadă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările