Centrală fotovoltaică la Măgurele, în Prahova. Proiectul danez asigură consumul pentru 2.200 de familii

Centrală fotovoltaică la Măgurele, în Prahova. Proiectul danez asigură consumul pentru 2.200 de familii

Investiţia daneză a fost de 5 milioane de euro. FOTO CJ Prahova

13.800 de module fotovoltaice au fost instalate în comuna prahoveană Măgurele, parte a unei centrale fotovoltaice cu o putere de 3,4 MW care asigură consumul mediu a 2.200 de familii formate din câte patru persoane

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul, dezvoltat de o firmă daneză, presupune 13.800 de module fotovoltaice a câte 245 W fiecare, acestea fiind fixate pe o structură metalică concepută special pentru instalaţiile fotovoltaice. Investiţia, în valoare de 5 milioane de euro, mai cuprinde 200 de invertoare de 15 Kw fiecare.

De la începutul anului şi până acum, în Prahova au fost pusi în funcţiune 170 MW obţinuţi din centrale fotovoltaice, urmând ca până la sfârşitul anului să mai fie date în folosinţă centrale pentru alţi 45 MW.

Aceştia, adăugaţi la cei 135 MW produşi prin microhidrocentrale, vor aduce Prahova, potrivit oficialilor judeţeni, pe primul loc în ţară la capitolul  energii regenerabile.

La inaugurarea centralei a venit şi Ambasadorul Danemarcei în România. FOTO CJ Prahova

La inaugurarea centralei de la Măgurele a participat şi Excelenţa Sa Michael Sternberg – ambasadorul Regatului Danemarcei în România.

Mai puteţi citi

Prima staţie din România de producere a energiei regenerabile în cogenerare, pe bază de biogaz, inaugurată în Prahova

Enel Green Power a conectat la reţea primele două centrale fotovoltaice deţinute în România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările