Cel mai bãtrân prahovean are 107 ani şi e gata sã voteze!

Cel mai bãtrân prahovean are 107 ani şi e gata sã voteze!

Foto arhivă

Direcţia Judeţeanã de Evidenţã a Persoanelor Prahova a început reactualizarea listelor electorale, iar funcţionarii au verificat, inclusiv pe teren, numãrul persoanelor care au depãşit vârsta de 100 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Funcţionarii Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor au început verificarea persoanelor trecute de 100 de ani din Prahova. „Au fost identificate 20 de persoane care au trecut de 100 de ani. 15 dintre vârstnici sunt femei, iar restul de cinci sunt bãrbaţi. Acţiunea noastrã se înscrie într-o tematicã desfãşuratã la nivel naţional, menitã sã le reînnoiascã cãrţile de identitate. În Prahova, doar un bãtrân a solicitat schimbarea documentului de identitate, ceilalţi având actele în regulã", a declarat Ornella Zecheru, directorul Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanelor Prahova.

Cel mai bãtrân prahovean este Ion Nedelcu. El este locuitor al comunei Telega, are 107 ani, iar la precedentele alegeri locale a fost prezent la urne pentru a-şi alege primarul. Acum, bãtrânul locuieşte în satul Meliceşti la una dintre fiicele sale care, la rândul ei, are 70 de ani.

La nivel naţional au fost identificate 461 de persoane care au împlinit 100 de ani. O  femeie din Tulcea, în vârstã de 112 ani, este, potrivit evidențelor, cea mai în vârstã persoanã care trãieşte pe teritoriul României. Urmãtoarele douã persoane au vârsta de 108 ani şi au domiciliul în Tulcea, respectiv Arad. Ceea ce înseamnã cã nea Ion al nostru este al patrulea cel mai bãtrân român.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Prahova despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: