Cea mai redusă concurenţă la examenul de admitere din istoria Şcolii de Poliţie de la Câmpina. Există riscul să nu se ocupe toate locurile

Cea mai redusă concurenţă la examenul de admitere din
istoria Şcolii de Poliţie de la Câmpina. Există riscul să nu se ocupe toate
locurile

MAI a dublat numărul de locuri la examenul de admitere la Şcoala de Poliţie de la Câmpina FOTO Diana Frîncu

1441 de candidaţi au mai rămas în concursul pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina la finalul probelor eliminatorii, sportive şi medicale. Aceştia vor susţine, sâmbătă, proba scrisă la limba străină şi la limba română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţial, Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat 500 de locuri pentru sesiunea de admitere din august-septembrie 2017, dar, cu puţin timp înainte de începerea examenului, numărul locurilor pentru unitatea de învăţământ de la Câmpina a fost dublat. Astfel, cei 1441 de candidaţi rămaşi în examen, dintre care 273 sunt fete, concurează pe 1000 de locuri.

Pentru a fi declaraţi admişi, concurenţii trebuie să rezolve corect cel puţin 40 de întrebări dintr-un total de 90. Punctajul minim de admitere este 50, în condiţiile în care se acordă din oficiu 10 puncte.

În 2016, cel mai mic punctaj cu care s-a intrat la Şcoala de Poliţie de la Câmpina a fost 52, iar concurenţii care au avut acest rezultat au fost departajaţi de media obţinută la Bacalaureat. Anul trecut, la proba scrisă au concurat  2.134 de candidaţi pe 700 de locuri.

Elevii declaraţi admişi după examenul de sâmbătă vor începe şcoala la 1 octombrie şi vor rămâne la cursuri până în luna martie, după care va urma o perioadă de practică în localităţile de domiciliu.

 Există posibilitatea ca o parte dintre elevii declaraţi admişi în această sesiune să urmeze cursurile în cadrul Şcolii de Poliţie din Slatina şi asta din cauza lipsei de spaţii de cazare la unitatea din Câmpina, în condiţiile în care promoţia 2016 nu a terminat încă perioada de pregătire.

 

citeste totul despre: