Cea mai dulce sărbătoare. Festivalul dulceţii, compotului şi sucului natural, la Izvoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anii trecuţi, Festivalul Dulceţii a fost organizat în comuna Brebu. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Anii trecuţi, Festivalul Dulceţii a fost organizat în comuna Brebu. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Dacă aveţi drum în weekend spre Cheia, nu rataţi şi o vizită la Festivalul Dulceţii, compotului şi sucului natural, care se va desfăşura în satul Schiuleşti din comuna prahoveană Izvoarele

Organizat în ultimii doi ani în altă comună din Prahova, Brebu, Festivalul Dulceţii se mută în 2013 în comuna Izvoarele, aflată pe DN 1 A, Ploieşti – Braşov.

Festivalul Dulceţii, compotului şi sucului natural este un eveniment naţional unde România îşi etalează bogăţia gastronomică, turistică şi etnografică şi la care sunt aşteptaţi producători şi gospodine din România care vor face demonstraţii de hărnicie şi pricepere în dulceţuri, compoturi şi sucuri naturale.

Veţi putea degusta şi cumpăra o gamă variată de dulceţuri şi gemuri româneşti, de la cele de morcov, ţelină, gogonele până la reţete sofisticate din fructe exotice sau tradiţionale, precum portocale, prune, coacăze sau afine. „Vedeta“ festivalului este dulceaţa din fructe de soc, extrem de migăloasă la preparare, o reţetă specifică judeţului Prahova.

De asemenea, veţi putea cumpăra sucuri proaspete de mere, cătină, preparate cu miere, precum şi compoturi din fructe de sezon.

Festivalul este organizat de Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România“ în satul Schiuleşti, din comuna Izvoarele, în perioada 24-25 august, între orele 10.00 şi 18.00.

La început, dulceaţa era considerată un tratament (vestitul Nostradamus scrie primul tratat despre dulceaţă ca tratament) şi a fost adusă în Europa din ţările arabe. Odată cu epoca medievală, felurite arome ale dulceţurilor devin apanajul  gastronomic al bancheturilor regeşti. Mult timp, dulceaţa a fost considerată un produs de lux, numai descoperirea fabricării zahărului din sfecla de zahăr a condus la producţia în masă a dulceţii, ca mod de conservare a fructelor.

Mai puteţi citi

FOTO VIDEO Buşteni, locul în care începe Ascensiunea  şi de unde cobori, la vale, în cramele prahovene, pentru a-ţi odihni sufletul

FOTO VIDEO Recepţie parţială pentru Transbucegi. Pe propria răspundere pe drumul care leagă Sinaia de Babele
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite