Ce pedeapsă a primit interlopul care a ameninţat-o cu violul pe şefa arestului Poliţiei Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Ionuţ Pietraru, interlop cunoscut în Prahova pentru comportamentul agresiv, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, fiind găsit vinovat de ultraj. Bărbatul a fost trimis în judecată după ce şefa Arestului Poliţiei Prahova l-a reclamat că a ameninţat-o cu violul pe ea şi pe fiica ei.

Ionuţ Pietraru, cunoscut în Prahova drept un apropiat al unui alt celebru interlop din judeţ, Aurică Pumn de Fier, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, sub acuzaţia de ultraj.

 Ancheta a demarat după ce Daniela Enache, şefa Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Prahova (CRAP), a depus o plângere în care reclama faptul că atât ea cât şi fiica ei adolescentă au fost ameninţate cu violul de către Pietraru, la momentul faptelor aflat în arest, cercetat fiind într-o altă cauză.

Cât timp a fost în Arestul Poliţiei Prahova de la Câmpina, Pietraru a avut un comportament agresiv, atât cu colegii de cameră, printre care s-au aflat şi fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, dar şi cu poliţiştii care asigurau paza.

Pietraru se pare că era nemulţumit de condiţiile din celulă. La un moment dat ar fi cerut acces permanent la apă caldă pentru a-şi putea face cafea. Pentru că solicitarea i-a fost respinsă, Pietraru a început să facă scandal, mai întâi în celulă şi apoi a început să ameninţe poliţiştii, inclusiv pe Daniela Enache, şefa CRAP Prahova. Pe aceasta din urmă a ameninţat-o că o va viola pe ea, dar şi pe fiica ei, în momentul în care va ieşi din spatele gratiilor.

Sorin Blejnar, în seara în car a fost adus în Arestul Poliţiei Prahova FOTO Diana Frîncu

Regina intra la beci cu un trusou pe masura prestigiului

Dosarul de ultraj s-a aflat pe rolul secţiei penale a Judecătoriei Câmpina timp de trei ani. În vara acestui an, judecătorii câmpineni s-au pronunţat în cauză şi au decis ca Pietraru să primească o pedeapsă de un an şi sase luni cu executare. În urma apelului declarat de Pietraru, Curtea de Apel Ploieşti a menţiunut aceeaşi pedeapsă, decizia fiind una definitivă.

Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta

hertanu

Procesul de ultraj a durat atât de mult, pentru că între timp, Ionuţ Pietraru a fost liberat din închisoare, a plecat în Germania unde a fost implicat în mai multe furturi. Prahoveanul a fost condamnat de Tribunalul din Heidelberg la trei ani de închisoare pentru ”furt calificat în grup infracţional organizat în şase cazuri” conform portalului instanţelor de judecată. În prezent, individul se află în arestul din Mannheim, dar a acceptat să execute pedeapsa într-un penitenciar din România.

Cât s-a aflat în Arestul Poliţiei Prahova de la Câmpina, în perioada 2015-2016, Ionuţ Pietraru i-a băgat în sperieţi pe Sorin Blejnar şi pe Iulian Herţanu, ultimii doi fiind arestaţi atunci în dosare ale DNA Ploieşti. În noaptea în care a fost adus în arest, Pietraru a vrut să stabilească o ierarhie în celulă şi s-a autointitulat şef de cameră. Din această postură le-a cerut colegilor bunurile de lux pe care le aveau la ei, adică ţigările şi mâncarea, doar că mulţi, printre care s-a aflat şi Herţanu, au ripostat.

S-a vorbit la acea dată că Iulian Herţanu ar fi ajuns la spital în urma unei încăierări cu Pietraru, dar conducerea Poliţiei Prahova de atunci a infirmat acest zvon.

Vă mai recomandăm şi:

Cum încearcă Ministerul de Interne să spele imaginea poliţiştilor umiliţi de interlopi

Percheziţii cu armata în cartierele rău famate din Ploieşti. Sunt căutaţi interlopii care au provocat un scandal cu sticle incendiare

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite