Ce se întâmplă cu fetiţa de 2 ani care a dispărut după ce a fost lăsată de mamă la marginea unei păduri

Ce se întâmplă cu fetiţa de 2 ani
care a dispărut după ce a fost lăsată de mamă la marginea unei păduri

Ana Maria, după ce a fost salvată

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova (DGASPC) s-a autosesizat în cazul fetiţei în vârstă de 2 ani din Dumbrava care dispărut în timp ce părinţii săi, consumatori de alcool, se certau. O echipă a DGASPC a început demersurile pentru a se institui un sistem de protecţie în ceea ce o priveşte copilul, în prezent internat în Spitalul de Pediatrie din Ploieşti.

Ana Maria, în vârstă de doi ani şi şapte luni, ar putea ajunge în cadrul unei familii surogat, asta dacă mama fetiţei îşi va da acordul, a precizat Corina Nicola, purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova.

“Astăzi dimineaţă (vineri n.r.) o echipă de la noi s-a deplasat la Spitalul de Pediatrie, unde se află copilul, şi apoi în comuna Dumbrava pentru a vedea în ce condiţii este crescută fetiţa. Se ştie că mama mai are încă patru copii în sistem de plasament, în prezent aceşita se află în cadrul unui organism privat autorizat. Procedura obişnuită ne obgliă să luăm acceptul mamei pentru a prelua copilul din familie, în caz contrar vom fi nevoiţi să apelăm la instanţă şi să obţinem o ordonanţă preşedinţială care să stabilească măsura de protecţie în ceea ce priveşte fetiţa”, a declarat Nicola.

Mama fetiţei din Dumbrava a fost reclamată, în anul 2013, de un vecin că nu se îngrijeşte de cei patru copii ai săi, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 13 ani. Femeia şi concubinul ei de 42 de ani ar avea probleme cu alcoolul.

Reamintim că joi seară a fost alertă în comuna Dumbrava, după ce mama copilului a alertat autorităţile când a văzut că fetiţa dispăruse fără urmă. Femeia se afla în stare de ebrietate şi nu a putut da informaţii coerente ceea ce a îngreunat misiunea autorităţilor implicate în căutări. Şi-a amintit doar că a plecat de acasă, cu tot cu fetiţă, pe care a lăsat-o pe marginea unei păduri, timp în care femeia s-a întors acasă să îşi ia bagajul. Când a revenit la marginea pădurii, a povestit că nu a mai găsit fetiţa.

Timp de şase ore, copilul de nici trei ani a fost căutat de zeci de jandarmi, poliţişti şi pompieri prin păduri şi grădini, ba chiar s-a solicitat ajutorul unui elicopter dotat cu camere de termoviziune şi reflectoare.

N-a mai fost nevoie însă de un astfel de ajutor pentru că fetiţa, Ana Maria, a fost găsită cu ajutorul unui câine poliţist special antrenat pentru identificarea persoanelor dispărute. Fetiţa se afla pe malul râului Teleajen, alături de câinele familiei. Era speriată, cu hainele ude şi cu picioarele blocate în noroi, dar fără răni.

A fost preluată imediat de medicii de la Serviciul de Ambulanţă Prahova care au constatat că fetiţa suferea de o uşoară hipotermie şi au transportat-o la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti unde a şi rămas peste noapte. În gentuţa ei s-a găsit o sticlă cu ţuică.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările