Ce a găsit un monitor de schi la baza pârtiei din Sinaia: „Oare şi în Austria se strâng la fel de multe?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtie Sinaia FOTO Salvamont Sinaia
Pârtie Sinaia FOTO Salvamont Sinaia

Nu mai este niciun secret că mulţi dintre turiştii care ajung pe domeniul schiabil din Prahova transformă muntele într-un coş de gunoi într-un singur weekend.

 Atât administratorii pârtiilor, dar şi monitorii de schi sau oamenid e bine au postat pe paginile de socializare zeci de fotografii cu dezastrul lăsat în urmă de turiştii certaţi cu bunul simţ.

O ultimă ispravă a acestora a fost surprinsă de către Gabriel Jugănaru, instructor de schi din Sinaia. Mesajul său însoţit de o fotografie a fost postat pe Facebook.

”Dacă tot nu merg instalaţiile de altitudine, ne-am făcut puţin timp pentru a igieniza baza Pârtiei Noi (Cota 1000). De 30 de secunde şi 3mp au fost nevoie ca să strângem un pumn de chiştoace...

Oare şi în Austria/Elveţia se strâng la fel de multe? 

MUNTELE / PÂRTIA / POTECA / NATURA NU ESTE SCRUMIERĂ!

Nu avem nevoie de laude, ci doar de bunul tău simţ, respectul tău faţă de munte şi să abandonezi nepăsarea! De faci parte din categoria celor ce îşi strânge chiştoacele, ÎŢI MULŢUMIM în numele muntelui!”, a fost mesajul instroctorului de schi.

pârtie sinaia foto gabriel juganaru

FOTO Gabriel Jugănaru

Turiştii se vaită totuşi că la punctele de îmbarcare la gondolă sau telecabină sunt foarte puţine coşuri de gunoi, motiv pentru care sunt nevoiţi să ”se descurce” pentru a nu mai urca pe pârtie cu sticlele goale sau alte obiecte de care nu mai au nevoie.

Citeşte şi:

Dezastrul lăsat de turişti după o tură pe pârtia Kalinderu. Administrator: „Era mai bine să-i trimitem în pădure”

Ambulanţa Prahova: Accesul în caz de urgenţă, la baza pârtiei Kalinderu, îngreunat de chioşcuri, tarabe şi turişti indisciplinaţi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite