Ce-au păţit şase bucureşteni care s-au aventurat pe un traseu necunoscut pentru a ajunge la barajul Paltinu

Ce-au păţit şase bucureşteni care s-au aventurat pe un
traseu necunoscut pentru a ajunge la barajul Paltinu

Jandarm montan

Turiştii au avut nevoie de intervenţia jandarmilor pentru că s-au rătăcit prin pădure, într-o zonă accidentată şi fără semnal GSM. A fost nevoie ca unul dintre tineri să coboare în rapel pentru a reuşi să ceară ajutor.

 

”Turitşii s-au aventurat pe timpul zilei din Breaza, locul de domiciliu al conducatorului grupului, ceilalti 6 domiciliaţi în Bucureşti, cu direcţia către Barajul Paltinu. Din cauza întunericului au pierdut direcţia, traseul fiind îngreunat, conducatorul grupului hotărând coborârea pe coardă pentru iesirea către drumul de legatura către baraj. Acesta a fost singurul care a reuşit să coboare în siguranţă în drum, de unde a apelat SNUAU 112, solicitând  ajutor”, potrivit unui comunicat remis de Biroul de Presă a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

Cei şase turişti rămaşi în pădure au fost contactaţi de către jandarmi şi îndrumaţi să ramână pe loc, până la sosirea salvatorilor. Cchipajului format din patru jandarmi montani bine pregătiţi şi echipaţi cu materialele necesare intervenţiei în coardă şi coborâre în rapel a terminat misiunea cu succes în jurul orei 1 dimineaţa.

Turiştii au fost recuperaţi şi conduşi până în loalitatea Şotrile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: