Câţi bani au găsit procurorii în timpul percheziţiilor din casele angajatelor care furau din mâncarea copiilor de la creşă

Câţi bani au găsit procurorii în timpul percheziţiilor din
casele angajatelor care furau din mâncarea copiilor de la creşă

Zeci de mii de euro, găsite în casele angajatelor de la creşele din Ploieşti FOTO IJP/Arhivă

Procurorii au estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei în dosarul privind furtul de mâncare din creşele ploieştene.

Ştiri pe aceeaşi temă

 La percheziţii, anchetatorii au găsit sume impresionante de bani, de ordinul zecilor de mii de euro, se arată într-un comunicat remis presei de Poliţia Prahova.

Potrivit sursei citate, angajatele creşelor au furat din mâncarea plătită de părinţii copiilor din anul 2017.

”La data de 6 decembrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, delegaţi în cadrul unui dosar penal, au efectuat 20 de percheziţii la sediul a 7 instituţii publice şi la domiciliul a 13 persoane, angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu”, se arată în comunicatul remis presei la trei zile de la efectuarea percheziţiilor

26 de persoane au fost conduse la sediul unităţii de parchet în vedere audierilor, arată sursa citată.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, şase persoane având calitatea de administrator a unor instituţii publice şi o persoană având calitatea de director şi-ar fi însuşit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor, dar şi produse pentru igienizarea spaţiilor unde se desfăşurau activităţile antepreşcolare, se arată în comunicat.

De asemenea, în aceeaşi perioadă una dintre persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât şi bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora şi totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creşă.

În urma percheziţiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care a putut fi provenită din activitatea infracţională, dar şi 28.105 euro şi 18.864 de lei.

Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei, susţin procurorii.

În urma administrării probatoriului au fost reţinute pentru 24 de ore, 5 femei cu vârste cuprinse între 33 şi 65 de ani. 

Şefa creşelor din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a Tribunalului Prahova.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Angelica Fodor, şefa creşelor din Ploieşti, a fost arestată preventiv în dosarul furtului din mâncarea copiilor

Detalii scandaloase din ancheta în cazul furtului din creşe. Au sustras şi frigiderul. Primăria transmite regrete

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările