Casa viitorului, construită de un prahovean: Locuinţa eco, ieftină şi gata într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima locuinţă a fost amenajată în localitatea Izvoarele, judeţul Prahova
Prima locuinţă a fost amenajată în localitatea Izvoarele, judeţul Prahova

Locuinţe eco, sferice, ieftine şi gata într-o lună. Aceasta este oferta unui inginer din Prahova în plină criză imobiliară. Construcţia seamănă cu o minge de fotbal, este rezistentă, călduroasă şi va fi ridicată în cel puţin 15 zile.

Un inginer constructor din Prahova le oferă soluţii de viitor celor care doresc să-şi construiască locuinţe ieftine, moderne, spaţioase şi foarte sigure. Alexandru Dinulescu este specialist în domuri geodezice - construcţii cu forme sferice împărţite triangular. Clădirea a cărei destinaţie poate fi casă de locuit, show-room, restaurant, spaţiu pentru concerte sau, de ce nu, un stadion seamănă cu o jumătate de minge de fotbal, în care pentagoanele şi hexagoanele din care este formată se împart în triunghiuri echilaterale.

image

Citiţi şi: Casă nouă în copac

„Casa Dom poate avea orice deschidere, cea mai mare construcţie de acest tip având un diametru de 680 de metri, fără să fie nevoie de susţinere, decât petrimetral. Din acest motiv, este necesară o cantitate de material cu 40% mai mică decât pentru ridicarea unei case obişnuite", a explicat Alexandru Dinulescu.

image

Alte domuri, în Bucureşti şi Braşov

Inginerul spune că tipul acesta de construcţii reprezintă o mai veche pasiune, pentru care a folosit ca sursă de inspiraţie clădirile Aeroportului Băneasa, Circului de Stat, Romexpo, dar şi moscheele din Istanbul.  „Primul dom a fost construit în localitatea Izvoarele, Prahova. Multe persoane i-au trecut pragul, din curiozitate. Acum avem două proiecte în derulare, în Bucureşti, iar un altul este realizat în Braşov şi are ca destinaţie spaţiu de locuit. Clienţii acestor case sunt oameni din diferite categorii sociale şi profesionale, deschişi către nou", susţine specialistul. Preţul unei case cu formă de sferă este cu până la 20% mai mic decât al unei construcţii obişnuite. Avantajele sunt, însă, uriaşe.

Avantajele

„Pe scurt, dacă pentru o casă obişnuită aveţi nevoie de 150 de metri pătraţi, într-o casă de tip dom vor fi de ajuns 120 de metri pătraţi. Gradul de izolare termică este cu mult peste valoarea unei case tradiţionale, conferind avantaje pe termen lung pentru proprietar", a mai spus inginerul.

image

Costurile de încălzire sau de răcire se reduc cu 60-80%, iar ambientul este unul ­sănătos şi aerisit. Apoi, cei care locuiesc în acest tip de eco-casă trebuie să ştie că are o rezistenţă mare la cutremure, este foarte luminoasă şi este construită din materiale sigure şi non-toxice. Ridicarea structurii se poate face într-o singură zi, cu o echipă de patru oameni. Domul este gata în 15-30 zile, în funcţie de mărime, compartimentare şi finisajele folosite. Printre dezavantaje se numără faptul că forma locuinţei nu permite orice fel de amenajări interioare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite