Capodopere ale Suprarealismului în Prahova. Expoziţie Salvador Dali la Castelul Cantacuzino din Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvador Dali
Salvador Dali

Începând de miercuri, 22 iulie, Castelul Cantacuzino din Buşteni va găzdui o expoziţie reprezentativă pentru curentul Suprarealist, 200 de opere ale artistului Salvador Dali. Expoziţia „Welcome into my brain“ rămâne la castel până în octombrie

Cele peste 200 de opere ale excepţionalului artist Salvador Dali vor fi expuse pentru prima dată la Castelul Cantacuzino din Buşteni şi vor putea fi admirate în perioada 22 iulie – 04 octombrie 2015.

Organizatorii promit o experienţă unică, capodoperele lui Salvador Dali urmând să vă încânte prin desăvârşirea lor, dar mai ales prin emoţia estetică degajată de fiecare exponat în parte. Veţi putea admira lucrările semnate de Dali care au ilustrat marile capodopere ale literaturii universale Divina comedie, Bătrânul şi marea, Pantagruel, Tricornul, precum şi ineditele cărţi de Tarot.

Expoziţia va fi dublată de concerte şi de serate excepţionale de operă în compania unor interpreţi cu renume internaţional de la Teatrul Bolshoi din Moscova alături de care participă invitaţi speciali din România şi Europa pe care îi putem regăsi pe scenele marilor săli de operă ale lumii.

Vizitarea expoziţiei costă 20 de lei sau puteţi plăti 35 de lei pentru expoziţie şi un tur complet al castelului. Studenţii, elevii şi pensionarii plătesc tichete reduse. De reţinut şi faptul că tot accesul la expoziţia „Welcome into my brain“ a fost rezervat deja în avans până pe 26 iulie.

Expoziţia Salvador Dali va fi succedată în următorii doi ani la Castelul Cantacuzino şi de alte expoziţii valoroase: schiţele originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall, precum şi picturi deosebite realizate de renumiţii artişti Picasso, Toulouse-Lautrec şi Renoir.

Salvador Dalí (1904 – 1989) a fost un pictor spaniol, unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai curentului suprarealist în artă. Apariţiile sale excentrice şi megalomanice l-au consacrat ca o vedetă mondială.

Vă mai recomandăm

Povestea neştiută a Castelului Cantacuzino, din Buşteni. „Nababul“ a dorit să-i învelească acoperişul cu monede din aur şi să-i paveze curtea. Mai puţin cunoscut decât Peleşul, dar cu o istorie la fel de frumoasă, Castelul Cantacuzino din Buşteni este un „rival“ turistic pentru fosta reşedinţă de vară a lui Carol I din Sinaia. Castelul a fost ridicat de Gheorghe Grigore Cantacuzino, poreclit „Nababul“, datorită averii fabuloase, şi despre el circulă legenda că prinţul ar fi vrut să-i paveze curtea şi să-i învelească acoperişul cu monede din aur

VIDEO Salvador Dali, în „Jurnalul unui geniu“: „Am pictat un tablou profetic al morţii Führerului şi l-am intitulat «Enigma lui Hitler»“. Cea mai recentă ediţie a volumului „Jurnalul unui geniu“ de Salvador Dali (1904-1989),  în traducerea Taniei Radu, a apărut la Editura Humanitas, şi face parte din colecţia „Memorii/Jurnale/Călătorii“.
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite