Masacru pe străzile din Ploieşti: 14 maidanezi au fost găsiţi otrăviţi. Autorităţile, acuzate de exterminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazurile au fost semnalate ]n mai multe cartiere din oraş. FOTO arhivă Adevărul
Cazurile au fost semnalate ]n mai multe cartiere din oraş. FOTO arhivă Adevărul

Autorităţile din Ploieşti sunt acuzate de iubitorii de animale că au omorât mai mulţi câini din oraş, prin momeli otrăvite. Câteva cadavre de maidanezi au fost găsite vineri în mai multe cartiere din Ploieşti

14 cazuri de câini otrăviţi, potrivit iubitorilor de animale din oraş, au fost semnalate vineri în cartierele Nord, zona Spitalului Judeţean, Cina şi Bereasca. Animalele au fost găsite moarte, cel mai probabil otrăvite, după ce au mâncat momeli în care au fost puse substanţe toxice.

Cazul nu este singular. În iunie, organizaţiile de protecţie a animalelor din Ploieşti au acuzat oficialii din primăria de exterminare după ce aproximativ 400 de câini şi pisici, după calculele iubitorilor de animale, au murit otrăvite.

Vineri, în ziua în care au fost semnalate cele 14 cazuri de câini otrăviţi, iubitorii de animale aveau programat şi un protest în faţa Primăriei Ploieşti, al doilea din ultimele luni.

Organizaţiile de protecţie animalelor au cerut din nou stoparea actelor de cruzime şi l-au acuzat pe primar că este responsabil de uciderea câinilor găsiţi otrăviţi în oraş. Protestatarii au cerut să se renunţe la legea care permite eutanasierea câinilor şi reguli mai puţin stricte de adopţie.

O comisie formati din reprezentanţi ai primăriei şi ai operatorului de dezinsecţie şi deratizare anchetează cazurile de câini otrăviţi.

Vă mai recomandăm

FOTO Protest al iubitorilor de animale la Ploieşti. Mesajul pentru primar: „Go home sick mayor“

FOTO VIDEO Reguli draconice pentru adopţia câinilor: anchetă socială, adeverinţă de venituri şi dovadă de spaţiu
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite