„Black Friday” la Consiliul Judeţean Prahova. Reducere de 40 la sută a numărului de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, vineri 13 noiembrie, reducerea cu 101 posturi a aparatului propriu al administraţiei publice judeţene. Începând cu data de 1 ianuarie 2021, CJ Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, faţă de 247 câte sunt în prezent.

În şedinţa de vineri, 13 noiembrie 2020, consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, cu largă majoritate, proiectul iniţiat de preşedintele Iulian Dumitrescu privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia.

Organigrama nouă are prevăzute un număr de 146 de posturi în aparatul propriu al CJ, faţă de 247 câte sunt în prezent. Asta înseamnă o reducere cu 101 posturi. Posturile din noua organigramă vor fi ocupate conform prevederilor legale, pe bază de concurs.

Potrivit proiectului aprobat, restructurarea determină o economie la bugetul instituţiei previzionat pentru anii 2021-2024 în sumă de circa

48.000 mii lei , respectiv 12.000 mii lei annual, reprezentând costurile cu salariile aferente angajaţilor care îşi vor pierde locul de muncă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat că urmează desfiinţarea a două direcţii ale Consiliului Judeţean, acestea însumând alte 164 de posturi, şi evaluarea celorlalte structuri şi instituţii ale administraţiei publice judeţene.

black friday consiliul judetean prahova

„Restructurarea are drept scop gestionarea eficientă a resurselor financiare limitate şi reducerea cheltuielilor de personal, precum şi îmbunătăţirea şi eficientizarea funcţionalităţii activităţii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova prin aplicarea principiilor meritocraţiei şi responsabilităţii”, se menţionează în actul normativ iniţiat de Iulian Dumitrescu.

Precizăm că nu toate locurile care vor fi restructurate aveau şi un angajat în post.

Restructurarea aparatului administrativ a fost denumit de către preşedintele Iulian Dumitrescu ”Black Firday”, iar comunicatul de presă a fost însoţit de un poster care anunţa ”reduceri de 40 la sută” la Consiliul Judeţean.  

Vă recomandăm şi:

Un fost ministru anunţă concedieri masive la stat şi tăieri de lefuri, după alegerile parlamentare

Guvernul a aprobat planul de restructurare a Tarom. O treime dintre angajaţi vor fi concediaţi, jumătate din directori pleacă acasă

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite