Bătrân de 91 de ani atacat de urs. A scăpat cu viaţă pentru că s-a apărat cu un topor

Bătrân de 91 de ani atacat de urs. A scăpat cu viaţă pentru că s-a apărat cu un topor

Jandarmii au fost solicitaţi la Valea Doftanei pentru a alunga ursoaica şi cei doi pui care au atacat bătrânul FOTO IJJ Prahova

Intervenţie de urgenţă a medicilor de la Ambulanţa Prahova la Valea Doftanei, acolo unde un bărbat în vârstă de 91 de ani a fost atacat de urs. Bărbatul are multiple escoriaţii şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti

Ştiri pe aceeaşi temă

Bătrânul a fost atacat de urs chiar în curtea casei sale, aflată, e adevărat, în imediata apropiere a unei păduri de la ieşire din comuna Valea Doftanei.

Victima a scăpat cu viaţă din colţii animalului pentru că a avut în mână un topor cu care a reuşit să se apere, însă s-a ales cu multiple leziuni în zona abdominală şi a şoldului, dar şi cu muşcături la ceafă şi mâna stângă. A reuşit să se întoarcă în locuinţă, iar fiul său a fost cel care a alertat autorităţile.

Bărbatul atacat de urs a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţa Prahova şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti, iar ulterior va fi internat la secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceleiaşi unităţi sanitare.

Jandarmii au identificat în zona atacului o urmă de labă de urs. Se pare că este vorba despre o femelă cu pui FOTO IJJ Prahova

Un echipaj de la Jandarmi a fost solicitat la Valea Doftanei pentru a alunga ursul. Se pare că este vorba despre o femelă cu pui.

De la începutul anului şi până în prezent doar în Prahova alte patru persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urs, dar este pentru prima dată când animalele sălbatice rănesc un om care se află în curtea casei sale.

Aproape că nu există seară în care jandarmii montani să nu fie solicitaţi să alunge sălbăticiunile din staţiunile de pe Valea Prahovei. Ultima acţiune de amploare a avut loc duminică noaptea când pe străzile din Buşteni au fost zăriţi nu mai puţin de 11 urşi.

citeste totul despre: